Hrvatska domaćin Eurovizije za mlade glazbenike

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 18. lipnja 2020. - 10:21

Na Svjetski dan glazbe, 21. lipnja, najbolji mladi europski instrumentalisti zasvirat će na prekrasnoj pozornici na Trgu kralja Zvonimira te prekrasnim klasičnim melodijama pozdraviti goste i turiste u Zagrebu.Iako se ove godine uslijed pandemije koronavirusa nije održao Eurosong u Rotterdamu, ljubitelji Eurovizije neće ostati zakinuti za njezino klasično izdanje na kojoj će nastupiti mladi glazbenici instrumentalisti. Jedinstvenu priliku da se obilježi dvadeseta obljetnica održavanja dobila je Hrvatska, prvi put od svoje samostalnosti. U partnerstvu s Ministarstvom kulture i Gradom Zagrebom, glazbenu manifestaciju na Svjetski dan glazbe, 21. lipnja, u centru Zagreba, na Trgu kralja Zvonimira organizirat će Hrvatska radiotelevizija. 

– Uzbuđeni smo što će 20. izdanje Eurovizije mladih glazbenika biti u Hrvatskoj 2020. Hrvatska radiotelevizija povezana je s ovih formatom preko 20 godina i postala je dio njegovog naslijeđa – izjavio je izvršni supervizor EBU-ovih natjecanja Jon Ola Sand.

HRT je iznimno ponosan što će ugostiti Euroviziju mladih glazbenika 2020. u Zagrebu, izjavio je glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić.

– Kao zemlja koja je diljem svijeta poznata po svojim glazbenim talentima koji mnogo rade i kulturnim naslijeđem, Hrvatska, Zagreb i HRT su spremni za ovo iznimno iskustvo. Zahvalili bismo EBU-u što je HRT-u dao ovu priliku – zaključio je Bačić.

Na Euroviziji za mlade glazbenike zasjale su neke od današnjih glazbenih zvijezda kao što su violinist Julian Rachlin i čelistica Monika Leskovar koja je 1998. ostvarila najbolji plasman Hrvatske na ovom natjecanju osvojivši sjajno drugo mjesto.