Knjiga Mic po mic predstavljena na Monte Libriću

Time to read
2 minutes
Read so far

Srijeda, 27. travnja 2016. - 9:55
Autor: 

Knjiga "Mic po mic – Mickasta spajalica Boke kotorske i Pule" Snježane Akrap Sušac i Feodore Gubaš Štifanić predstavljena je 24. travnja na festivalu dječje knjige i autora „Monte Librić“ u Puli, a u sklopu programa „Librić po našu“ kojim se promovira zavičajna književna produkcija za djecu. Kratke priče i pjesme u ovoj su knjizi maštovitim i vedrim ilustracijama upotpunili polaznici hrvatske nastave iz Kotora i Tivta te učenici pulske Osnovne škole „Veli Vrh“ pod mentorstvom profesorica Ane Šarčević, koja je i urednica knjige i Roberte Weissman Nagy.

U „Pikniku s autoricama“ sudjelovale su i Biserka Vranić izdavač knjige, te Roberta Weissman Nagy, mentorica učenika. Autorice su rekle da su se upoznale jednog lijepog sunčanog dana te pomalo postale prijateljice i suradnice. „Zbog nedostatka hrabrosti da svaka od nas objavi nešto svoje, krenule smo zajedničkim snagama objaviti knjigu“, otkrile su znatiželjnoj publici na promociji.

U znaku broja dva

Tijekom promocije primijećeno je da je sve tu u znaku broja dva, dvije su autorice, to im je druga zajednička knjiga, dva su izdavača, i dvije su škole sudjelovale u realizaciji ilustracija.

Od učenika iz Kotora i Tivta, polaznika hrvatske nastave, svojim su uracima prisutni: Marija Akrap, Petar Akrap, Kristina Božinović, Josip Francesković, Lucija Francesković, Rozalija Francesković, Andrej Golub, Anđela Golub, Anita Grgurević, Kristina Janović, Agata Luković, Luka Maslovar, Renata Mirošević, Andrea Nikolić, Luka Nikolić, Paula Petković, Anto Petrović, Kristina Petrović, Ilija Sindik, Elena Srdoč, Anđela Stipanić, Matilda Stjepčević, Pavo Vičević, Vedrana Vičević, Renata Vuksanović i Dragica Zeničanin.

Iz pulske OŠ „Veli Vrh“ zastupljeni su: Gaia Barbančić, Iva Begić, Ivan Blašković, Damian Butković Buršić, Marlena Celija, Ana Chiavalon, Greta Cukon, Erik Devežić, Sara Đurdek, Dorotea Grgorović, Ivor Klić, Eva Krtalić, Elena Kupčak, Martina Licul, Noemi Mendiković, Samuel Moscarda, Mauro Nežić, Linda Radi, Gabriel Radović, Larisa Saldić, Caterina Simonelli i Noel Šterpin.

Knjiga je objavljena u izdanju pulskog MEDIT-a i NIP-a Gospa od Škrpjela iz Perasta. Za nakladnike su potpisani Biserka Vranić i don Srećko Majić, a urednica je Ana Šarčević.

Monte Librić

Festival dječje knjige i autora „Monte Librić“ pomnim odabirom tema i praćenjem svih aktualnosti na području dječje književnosti postaje jedan od najznačajnijih dječjih festivala u Hrvatskoj, ali i šire, koji mladom naraštaju pruža uvid u važnost književnosti i ima značajnu ulogu u dječjem odrastanju.  Stoga za knjigu „Mic po mic“ upravo posebno priznanje predstavlja to što je uvrštena u  9. izdanje ovoga festivala koji organizira udruga Sa(n)jam knjige u Istri.

U blizini pulske Arene posebno uređen prostor zajednice Talijana „Circolo“, kao i pripadajuća terasa, od 19. do 24. travnja bila je poprište druženja uz knjige, igru i nadasve zvukove dječje književnosti. Bogat progam uključio je svakodnevne susrete s piscima, te pregršt kreativnih radionica, pričaonica, kazališnih predstava, filmskih projekcija i performansa za djecu.

Više o promociji knjige „Mic po mic“ na ovom festivalu može se pročitati u Glasu Istre: http://www.glasistre.hr/multimedija/kultura/mali-shakespeare-mickasta-spajalica-i-zvukovi-524784 kao i na službenim stranicama „Monte Librića: http://www.montelibric.sanjamknjige.hr/hr/2016/dnevnik-ml/nedjelja-24-tr...