Kolinda na splitskoj tržnici i kavi s građanima

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 11. kolovoza 2015. - 9:11
Autor: 

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, nakon sinoćnjeg slavlja u Sinju, ponedjeljak ujutro počela je ležernije, ispijajući kavu u Splitu, gdje je privremeni Ured predsjednice. Nakon kave na rivi, prošetala je središtem grada svrativši i na splitsku tržnicu, odnosno Pazar, gdje je kupila nešto voća.

Dobila je i jabuke na poklon. Kao i obično, gdje god se pojavila, izazivala je oduševljenje, pa čak i pljesak, a na jednom štandu prodavačica joj je izrecitirala i pjesmu. 

Nakon opuštenog jutra vratila se u Ured smješten u zgradi Splitsko-dalmatinske županije gdje su predviđeni sastanci i to s mons. Marinom Barišićem, nadbiskupom splitsko-makarskim, prof. dr. sc. Šimunom Anđelinovićem, rektorom Sveučilišta u Splitu te splitskim gradonačelnikom Ivom Baldasarom. 

U uredu će primati građane

Predsjednica je kazala kako će idućih dana primati građane u svoj decentralizirani ured.

- Već su se mnogi javljali u Ured predsjednice u Zagrebu kad su čuli da ću doći u Split. Mogu se javiti u Županiju i dogovoriti prijem, ili u Zagreb, oni će nam prenijeti. Danas i sutra idemo na otoke, posjetit ćemo opožarena područja. Tu sam do Velike Gospe – kazala je predsjednica koju je župan Zlatko Ževrnja upoznao s prioritetnim projektima za Splitsko-dalmatinsku županiju.