24 sata.hr

Mirko Filipović izborio je finale Rizin Grand Prixa još jednom impresivnom pobjedom, ovaj put protiv bivšeg sumo hrvača od dva metra, Kaida ‘’Barutu’’ Höövelsona. Cro Copa danas u 11:30 čeka finale protiv Iranca Amira Aliakbarija koji je u drugom polufinalu pobijedio Valentina Moldavskog. 

Baruto nije nasrnuo od prve sekunde kao što je to dosad radio. Prekoputa je ipak bio Cro Cop koji u 43. godini tuče kao nekad u najboljim danima.

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, nakon sinoćnjeg slavlja u Sinju, ponedjeljak ujutro počela je ležernije, ispijajući kavu u Splitu, gdje je privremeni Ured predsjednice. Nakon kave na rivi, prošetala je središtem grada svrativši i na splitsku tržnicu, odnosno Pazar, gdje je kupila nešto voća.

Dobila je i jabuke na poklon. Kao i obično, gdje god se pojavila, izazivala je oduševljenje, pa čak i pljesak, a na jednom štandu prodavačica joj je izrecitirala i pjesmu. 

Učenici koji su poginuli u padu aviona Germanwingsa za put u Španjolsku odabrani su na lutriji. Na školsku razmjenu u okolicu Barcelone željelo je ići čak 40 učenika iz gimnazije u njemačkom Halternu, ali škola je mogla organizirati put samo za njih 16. 

Zbog toga je organizirano izvlačenje kako bi se odabralo 16 "sretnika" koji će ići na put. Izvučeno je 14 učenica i dva učenika, a svi su bile u dobi od 16 godina. Pratile su ih dvije profesorice španjolskog jezika.

Svog prvog radnog dana predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović odabrala je i savjetnike svog Ureda. Njihova imena Ured predsjednice objavio je u petak.

Kao što se i nagađalo osnovan je Savjet za branitelje kojemu će na čelu biti Ante Deur, predsjednik Zbora gardijskih brigada i jedan je od organizatora prosvjeda branitelja i invalida Domovinskog rata ispred Ministarstva branitelja.

Četvrtak, 19. veljače 2015.

Grupa ronioca pronašla je slučajno 2000 komada zlatnih kovanica starih više od 1000 godina. Novčiće ukupno teške oko šest kilograma, pronašli su u zadnjih nekoliko tjedana u drevnoj luci u Cezareji u Izraelu, javlja ABC News. Stručnjaci kažu da je njihova vrijednost neprocjenjiva. 

Nedjelja, 15. veljače 2015.

Kad u podne Zagrebom odjekne pucanj Gričkog topa, počinje jedan od najvažnijih dana u životu izabrane predsjednice Kolinde Grabar Kitarović - njena inauguracija.

Na Valentinovo 2000. godine, prije točno 15 godina, pred zapadnom tribinom maksimirskog kluba okupilo se više od 5000 navijača. Neki tvrde i 10.000. Oni su pobijedili politiku i dobili ono što su tražili. Povratak svetog imena Dinamo.

Prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman promijenio je Dinamu ime u Croatia. To ime nikad nije zaživjelo na Maksimiru i navijači su se borili za povratak svog Dinama. Izborili su se baš na Valentinovo. Zlatko Canjuga je tada otkrio kako mu je pokojni hrvatski predsjednik Franjo Tuđman na samrtničkoj postelji rekao: Vrati djeci ime Dinamo. 

Stranice

Subscribe to RSS - 24 sata.hr