Online glasovanjem podržite 9. Reviju tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan RH

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 15. lipnja 2022. - 9:26
Autor: 

Na Reviji sudjeluje više od dvadeset  Hrvatica i djevojaka hrvatskih korijena, predstavnica hrvatskih iseljeničkih zajednica iz različitih europskih zemalja, ali i  s drugih kontinenata, kao i predstavnice hrvatskih manjinskih zajednica

Udruga za očuvanje i promicanje hrvatske tradicijske kulture u Bosni i Hercegovini „Stećak“  u suradnji s Hrvatskom maticom iseljenika organizira 9. Reviju tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske. Program se održava pod pokroviteljstvom dr. sc.  Dragana Čovića, predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Vlade Hercegbosanske županije i Općine Tomislavgrad.

Sudionice dolaze i pripreme započinju 4.  srpnja 2022., a sama svečanost Revije i Izbora održava se u petak, 8. srpnja 2022., na Trgu gange i hajdučke družine u Tomislavgradu, BiH.

Program uključuje i predstavljanje sudionica na Facebook stranicama Stećka, gdje publika može dati svoj glas i podržati djevojke. U utorak, 5. srpnja 2022. u sklopu upoznavanja prirodne i kulturne baštine sudionice će posjetiti Muzej alke u Sinju te Nacionalni park Kornati. Hrvatska publika imat će priliku uživati u Reviji nošnji u Biogradu 5.7.2022. kada će biti gošće Grada i sudjelovati u večernjem kulturno-umjetničkog programu. Pozivamo Vas da  podržite 9. Reviju i izbor u 2022. godini.

Cilj ovoga programa je susret i povezivanje Hrvata iz cijeloga svijeta u svrhu promicanja bogatstva hrvatske tradicijske kulture te pružanje potpore Hrvatima u Bosni i Hercegovini, posebice u jačanju i očuvanju nacionalnog i kulturnog identiteta.

Na ovogodišnjoj Reviji sudjeluje više od dvadeset  Hrvatica i djevojaka hrvatskih korijena,  predstavnica hrvatskih iseljeničkih zajednica iz različitih europskih zemalja, ali i s drugih kontinenata – od Sjeverne do Južne Amerike, kao i predstavnice hrvatskih manjinskih zajednica.

Program uključuje i predstavljanje sudionica na Facebook stranicama Stećka i Hrvatske matice iseljenika gdje svatko može glasovati za favoritkinje i dati svoj glas jednoj od djevojaka te i na taj način podržati sve sudionice. Djevojka koja dobije najveći broj vaših FB glasova bit će proglašena najfotogeničnijom djevojkom Revije i kao nagradu dobiti repliku tradicijskog nakita Hrvata  Bosne i Hercegovine.

Glasovati možete na poveznici  https://m.shortstack.page/cz4QRS  od 14. lipnja u 20:00 sati do 8. srpnja 2022. godine do 16:00 sati.

 

Tekst: Snježana Jurišić