Oproštaj od Kiće uz pjesmu u Osijeku, Đakovu, Županji...

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 17. studenog 2020. - 12:50
Autor: 

Legendarni glazbenik Krunoslav Kićo Slabinac bit će pokopan na zagrebačkom Mirogoju, a posljednji ispraćaj je u četvrtak, 19. studenog u Velikoj dvorani Krematorija u 12,40. U to će vrijeme njegove kolege glazbenici i građani Osijeka, Đakova i Županje Kiću ispratiti pjesmom i ružama.

Iz ureda osječko-baranjskog župana Ivana Anušića stiglo je priopćenje koje prenosimo u cijelosti:
"Sve nas je, 13. studenog 2020. godine u jutarnjim satima, iznenadila vijest da je preminuo velikan slavonske glazbe i legenda svjetskoga glasa, naš bećar i roker Kićo Slabinac. Epidemija koronavirusa sprječava nas da ga na posljednji počinak ispratimo onako kako bi to mi Slavonci željeli i kako iznad svega Kićo zaslužuje. No oni koji ga znaju, kažu da nam neće zamjeriti i da je Kići uvijek i za sve bila dovoljna pjesma. Pjesma od koje, i za koju, je čitav život živio.
U skladu s epidemiološkim mjerama, brojni građani koji su željeli ispratiti ga na posljednje počivalište, to neće moći učiniti. Zato smo prihvatili ideju njegovih kolega Hrvatske glazbene unije, Podružnice Osijek i zajednički ćemo organizirati Kićin glazbeni ispraćaj.
Na Trgu Ante Starčevića u Osijeku, u četvrtak u 12 sati i 40 minuta, Kićine će kolege glazbenici odsvirati njegove dvije skladbe. Ovoj su se inicijativi pridružili i drugi gradovi na području istoka Hrvatske, pa će se u isto vrijeme iste skladbe izvoditi i u Đakovu na Strossmayerovom trgu i u Županji na Trgu kralja Tomislava, a vjerujemo kako će to učiniti još gradova i općina organizirajući u isto vrijeme izvođenje istih skladbi na svojim trgovima. Nakon što odsviraju pjesme, glazbenici će se uputiti na Promenadu kako bi u rijeku Dravu pustili ruže za Kiću. Sve Osječanke i Osječani koji žele na taj način simbolično ispratiti legendu tamburaške i zabavne glazbe, dobitnika nagrade za životno djelo Osječko-baranjske županije, pozivamo da, poštujući epidemiološke mjere, držeći međusobni razmak i noseći masku za lice, dođu na osječku Promenadu gdje će duž rijeke Drave od centra grada pa do Tvrđe na nekoliko lokacija moći uzeti ružu i položiti ju u Dravu.
Na Trgu Ante Starčevića, s pogledom na Korzo koje je Kićo često isticao u svojim javnim istupima, tijekom cijeloga dana građani će moći poslušati njegove najveće hitove.
Ispratimo ga dostojanstveno, štiteći svoje i zdravlje svojih najbližih, a glazbom i cvijetom pokažimo da smo mu zahvalni na svemu što je dao Slavoniji", poručuju iz županovog ureda.

Izvor: radio.hrt.hr

Foto: HRT/Radio Osijek