Otvoren počasni konzulat Crne Gore u Dubrovniku

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 18. lipnja 2015. - 11:11

Crnogorski veleposlanik u Republici Hrvatskoj Igor Građević i gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić zajednički su večeras otvorili počasni konzulat Crne Gore u Dubrovniku. Sjedište konzulata je u Gradu, u ulici Gjura Baglivija, a za počasnog konzula je imenovan zagrebački stomatolog Borislav Maletić.

"Povijest odnosa između Dubrovnika, Republike Hrvatske i Crne Gore je stoljetna. Prolazili smo uglavnom dobre faze, a povremeno kao i uvijek u životu bilo je i nešto što je loše, a to što je loše prolazi na jedan civiliziran način kroz suradnju između dvije države, ali pogotovo prolazi na lokalnoj razini između Dubrovnika, Kotora, Cetinja, i nadam se da će ta suradnja između gradova i država, uz pomoć ovog konzulata i počasnog konzula biti još bolja. Veselimo se što će Crna Gora uskoro ući u NATO i EU, uvijek možete računati na prijatelje i susjede, te naravno da sve ono što je loše iza nas prođe a da se veselimo lijepim, novim stvarima." - istaknuo je Vlahušić u svom pozdravnom govoru okupljenima.

"Odluka vlade Crne Gore da otvori počasni konzulat u Dubrovniku potvrđuje našu namjeru da ojačamo partnerstvo sa Hrvatskom, konkretnije sa Dubrovnikom i Dubrovačko-neretvanskom županijom, sa namjerom da se dovede na viši nivo u svim segmentima. Prioritetna misija konzulata i konzula biti će promocija potencijala dvije zemlje i bliskije bilateralne suradnje, posebno ekonomske."- kazao je crnogorski veleposlanik u RH Igor Građević.