Predstava „Ćelava pjevačica” na festivalu u Rijeci

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 07. svibnja 2024. - 10:35
Autor: 

Na 29. Međunarodnom festivalu malih scena u Rijeci, posljednji komad redatelja Jagoša Markovića, predstava „Ćelava pjevačica”, bit će izvedena na sceni Hrvatskog kulturnog doma (Sušak) 8. 5.,  u 19.30 h. Na ovom festivalu „Ćelava pjevačica” će se naći u natjecateljskoj selekciji zajedno s još osam kazališnih  predstava.

„Novu verziju drame kojom je pedesetih godina prošlog vijeka ustanovljen novi žanr, teatar apsurda, Marković je režirao u produkciji Centra za kulturu Tivat.On je odlučio da njenu radnju iz Londona, preseli u Boku Kotorsku u stan jedne gospodske kotorske familije, te da britansku uštogljenost originalnih aktera ove drame pretvori u mediteransku lepršavost, ali i fjaku tako karakterističnu za žitelje našeg zaliva. Ključnu ulogu u tome imao je prevod Joneskove drame na bokeški dijalekt i njeno prilagođavanje lokalnim prilikama, smjeli zahvat koji potpisuje Neven Staničić“.

U predstavi igraju :  Olga Odanović i Branko Vidaković,  Momčilo Otašević,   Dubravka Drakić, Branimir Popović, kao i Sandra Bugarski.

“Ćelava pjevačica” je na dosadašnja četiri festivalska sudjelovanja  osvojila jedanaest nagrada, a brojna gostovanja i festivalska sudjelovanja  tek slijede.