Radno ljeto predsjednice Grabar-Kitarović: Želi se upoznati s planovima i teškoćama građana, poduzetnika i lokalnih samouprava

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 21. srpnja 2015. - 10:47
Autor: 

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović vraća se iz Izraela u Zagreb krajem tjedna, a 4. kolovoza će sudjelovati na vojnom mimohodu kojim će se obilježiti 20. obljetnica Oluje. Nakon toga putuje u Knin na još jednu proslavu Oluje, ali se iz Knina ne vraća na Pantovčak, nego će svoj ured na desetak dana preseliti u Dalmaciju.

“Plan je da predsjednica odmor provede poluradno. Za početak će boraviti u Splitu, i to od 5. do 15. kolovoza. Želja joj je da za radnog boravka što više vremena provede u razgovorima s građanima, poduzetnicima, predstavnicima lokalne uprave i samouprave da bi se upoznala s njihovim planovima, gospodarskim projektima, ali i s teškoćama”, rekli su na Pantovčaku.

Predsjednica tako planira obići i neke od otoka, ali i dalmatinsko zaleđe, a kao pokroviteljica 300. Sinjske alke 9. kolovoza posjetit će Sinj. U subotu 8. kolovoza, kao pokroviteljica, bit će i na Maratonu lađa, amaterskom sportskom natjecanju u utrci starih plovila od Metkovića do Ploča.

U Splitu će predjednica biti smještena u vojnoj bazi Lora, najvjerojatnije u tzv. objektu 10 koji je preuređen za boravak VIP gostiju. Tu prostori nisu luksuzno uređeni i može se reći da je riječ o apartmanu srednje veličine.

Njezin boravak neće donijeti nove troškove jer kako je riječ o vojnom objektu predsjednica će biti 24 sata pod vojnom zaštitom te neće biti potrebno posebno osiguranje.

Očekuje se da će predsjednica posjetiti neke od otoka, a za to su joj na raspolaganju dvije motorne jahte u sastavu Hrvatske ratne mornarice – “Učka” i “Čista Velika”.

Za sada se zna još da će predsjednica po modelu radnih boravaka namjerava obići cijelu Hrvatsku, no da će ti termini biti poznati kad ih uskladi s drugim obavezama i službenim putovanjima.