Svetkovina Sv. Dujma bez procesije

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 13. travnja 2021. - 9:25
Autor: 

Zbog epidemioloških mjera, na ovogodišnjoj svetkovini Sv. Dujma, zaštitnika grada Splita i Splitsko-makarske nadbiskupije, 7. svibnja neće biti tradicionalne procesije, izvijestili su u ponedjeljak iz te nadbiskupije. 

Također su izvijestili da će središnje misno slavlje u katedrali predvoditi mons. Dražen Kutleša, splitsko-makarski nadbiskup koadjutor. 

To je odlučeno na sastanku u Nadbiskupskom ordinarijatu splitsko-makarskog nadbiskupa i metropolita mons. Marina Barišića i njegovih suradnika.

Sv. Dujam ove će se godine proslaviti u posebnim okolnostima zbog koronavirusa i epidemioloških mjera te su otkazane mnoge manifestacije koje prate Sudamju, poput koncerata zborova, različitih kulturnih i športskih događaja.

Nadbiskup Barišić izrazio je nadu da ćemo, unatoč tome, svi svečano proslaviti Sv. Dujma i doživjeti njegovu veličinu.

Također je odlučeno da će u devetnici od 28. travnja do 6. svibnja u splitskoj katedrali sv. Dujma misno slavlje u 18 sati prema rasporedu predvoditi kanonici Prvostolnog kaptola. Mise će izravno prenositi Laudato TV i YouTube kanal Splitsko-makarske nadbiskupije. Za vrijeme mise pjevat će samo nekoliko pjevača katedralnog zbora, priopćili su iz te nadbiskupije.

(Hina)