Zagrebačka filharmonija u Subotici nastavlja EU projekt Fil(m)harmonija

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 17. rujna 2020. - 9:02
Autor: 

Orkestar Zagrebačke filharmonije gostovat će od subote, 19. rujna do ponedjeljka, 21. rujna u Subotici, gdje će na Trgu slobode izvesti tri večeri glazbeno-filmskog programa uz projekcije kultnih slapstick komedija Charlieja Chaplina.

Kako se ističe u najavi, nakon Novoga Sada i Iloka u 2019. te Vukovara u lipnju ove godine, gostovanjem u Subotici Zagrebačka filharmonija u suradnji s Muzičkom omladinom Novoga Sada nastavlja svoj EU projekt Fil(m)harmonija.

Od subote 19. do ponedjeljka 21. rujna - u tri večeri na Trgu slobode u Subotici - vodeći hrvatski orkestar priprema tri nezaboravne večeri glazbe i filma. Na rasporedu sve tri večeri Chaplinovi su kultni filmovi "Pasji život" i "Mališan", a velikim orkestrom Zagrebačke filharmonije ravnat će maestro Krešimir Batinić.

Izvedbe projekta Fil(m)harmonija dio su EU projekta prekogranične suradnje između Hrvatske i Srbije, a nakon Novoga Sada, Iloka te Vukovara, Subotica je najnovija postaja u njegovoj provedbi. Projekt je financiran sredstvima EFRR-a i IPA II fondova Europske unije. U izvedbama, kao gosti Zagrebačke filharmonije, sudjeluju i glazbenici odabrani audicijom Muzičke omladine Novoga Sada.

"Nositelji projekta Zagrebačka filharmonija i Muzička omladina Novoga Sada s velikim veseljem ističu suradnju u ovome EU projektu koji su prepoznali kao priznanje, ali i kao obvezu", ističu iz Filharmonije. "Brojna publika koja je pratila dosadašnje izvedbe - za koju nema sumnje da će se ponoviti i u Subotici, najbolja je potvrda njegove uspješnosti", poručuju.

(Hina) xgvla ydgk