Zaštitnik Bokeljske mornarice proslavljen i u Zagrebu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 04. veljače 2016. - 9:18
Autor: 

Hrvatska bratovština Bokeljska mornarica 809 Zagreb jučer je proslavila blagdan sv. Tripuna. Proslava je počela u 17,30 kada je Odred Bokeljske mornarice 809 Zagreb odigrao Kolo ispred crkve sv. Marije na Dolcu. Svečana sveta Misa počela je u 18 sati, kada je Mali admiral Andrija Vidović, potomak poznate kotorske obitelji Ciko, izgovorio Lode – pohvale svecu.

Nazočne je u ime Bokeljske mornarice pozdravio gastald Ivo Škanata najavivši nastavak  Tripundanskih  svečanosti tijekom veljače: u Zagrebu, Rijeci, Puli, gdje se okupljaju bratovštine Bokeljske mornarice, najstarije pomorske družbe na svijetu.

Na misi, koja je održana u crkvi sv. Marije  pročitalo se i  tradicionalno pismo obraćanja biskupa kotorskog mons. Ilije Janjića Bokeljima diljem svijeta.

Veljača je uvijek “rezervirana”  za  Boku. 26. veljače, u Tribini Grada Zagreba, s početkom u 18 sati, održat će se predstavljanje hrvatskog izdanja knjige “Tivat kroz stoljeća – mjesto kmetova i gospodara”, a o knjizi će osim autorice Anite Mažibradić govoriti i prof. dr. sc. Vanda Babić iz Zadra.

Bokeljska večer sve ljubitelje drage nam Boke očekuje 27. veljače u hotelu Sheraton s početkom u 19,30. Program večeri bit će sadržajan, kao i uvijek, a zapoćet  će Kolom sv. Tripuna i Lodama, nakon čega slijedi  petnaestominutni umjetnički intermezzo. Nastavak večeri ispunit će plesna glazba, lutrija, tombola i raznovrsne delicije.