Završava se manifestacija „Proljeće u Konavlima“

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 30. travnja 2016. - 11:07
Autor: 

„Nature & Art“  naziv je trećeg vikenda kojim se na atraktivan način završava manifestacija „Proljeće u Konavlima“.

Program završnog vikenda manifestacije započinje već danas, književnom večeri „Poezija u dubravi“ u organizaciji Facebook grupe Konavoski rječnik u prvoj kući na stablu u Hrvatskoj, u Cadmos Villageu u Komajima. Događaj započinje u 19 sati, a uz poeziju konavoskih pjesnika kušat će se i najbolja konavoska vina.

U nedjelju,  1. svibnja,  u prostoru Franjevačkog samostana sv. Vlaha u Pridvorju organizira se događaj „Konavoski koluri“, koji je prošle godine privukao veliki broj posjetitelja. Započinje već izjutra, likovnom kolonijom od 10 sati na kojoj će biti oko 30 slikara. Događaj se nastavlja poslijepodne u 17 sati, kada će posjetiteljima na raspolaganju biti mogućnosti za aktivnosti u prirodi. Bit će organiziran cooking show – pripremanje konavoskih slastica,  vožnja turističkim vlakićem, rekreativno jahanje i bicikliranje.

Također, u nedjelju 1. svibnja,  u 10 sati kreće gastronomsko-rekreativni Walk and Snack događaj. Hodajte tempom koji Vam odgovara stazom iz Cavtata prema Moćićima, Čilipima i krajnjem odredištu, Cadmos Village-u. Putem ćete imati priliku kušati različite zalogaje na tri kontrolne točke. Moći ćete nastaviti dalje ukoliko odgovorite na zagonetke pritom kušajući lokalna vina i hranu koju smo pripremili za vas. U popodnevnim satima u Cadmos Village-u biti će organizirana seoska olimpijada.