BOKEŠKI FORUM: Bokelji, složno u odbranu „Plavih“

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 11. travnja 2016. - 9:09
Autor: 

Prisustvom na protestnom okupljanju građana Krtola, povodom Ugovora kojim Katari Diar bukvalno mještane protjeruje sa plaže „Plavi horizonti“, „Bokeški Forum“ je podržao napore stanovnika ovog dijela Tivta.

Neshvatljivo nam je i nadasve neprihvatljivo da Opština Tivat na ovakav način postupa sa ljudima od čijeg poreza živi. Svi stanovnici Tivta i čitave Boke ovog puta snažnije i odlučnije nego ikad moraju stati uz Krtoljane. Prije svega zato što je jedan ovakav Ugovor duboko diskriminišući i nehuman prema tamošnjim mještanima. A zatim i zbog toga što je ovo tek još jedan u nizu koraka koji slijede u dugoročnim planovima podgoričke oligarhije, potpomognute lokalnim „poslušnicima“ da do krajnjih granica obezvrijede bokešku imovinu. Već sjutra na udaru se može naći i plaža Oblatno, Žanjice, gradska plaža u Tivtu, Jaz i bilo koja druga atraktivna lokacija na crnogorskom primorju, na koju je neko dovoljno moćan bacio oko.

Zbog toga sada trebamo da pokažemo da smo jedinstveni u tome da ćemo do kraja braniti naše interese. Jer kako Hemingvej reče: „Ako more odnese samo dio zemlje, ljepote će biti manje. I nije važno da li je odnijelo dio tvog posjeda ili posjeda tvog prijatelja. Zato ne pitaj za kim zvona zvone. Za tobom zvone!“.