“Blago osmanskog carstva” u Muzeju grada Perasta

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 23. studenog 2015. - 9:05
Autor: 

Sinoć je u Muzeju grada Perasta, otvorena izložba kopija dokumenata iz Osmanskog arhiva u Istanbulu, pod nazivom „Blago osmanskog arhiva“, a koja je nastavak suradnje Veleposlanstva Republike Turske i Muzeja grada Perasta.

U uvodnoj riječi govorili su Predsjednik Općine Kotor, dr. Aleksandar Stjepčević, direktor Muzeja grada Perasta g. Andro Radulović i gđa Mirjana Vukasović, dokumentaristica u Muzeju grada Perasta, autorica izložbe.

Uz prisustvo brojnih uzvanica iz diplomatskog kora Republike Turske i Republike Azerbejdžana, kao i predstavnika kulturnog i javnog života Turske, izložbu je otvorio veleposlanik Republike Turske u Crnoj Gori, g. Serhat Galip.

“Napominjemo, da je sinoćna izložba jedno u nizu dešavanja povodom proslave Dana Općine Kotor, a OJU Muzeji Kotor svoj doprinos proslavi je dao izložbom „Umjetnici iz Srbije u zbirci Galerije solidarnosti“, a u crkvi sv. Pavla 27.studenoga imat ćete priliku da nazočite promociji knjige Gojka Čelebića “Barok u Crnoj Gori”.

Posebnu zahvalnost dugujemo porodici Karađuzović iz Starog Bara, koja je svojim domaćim specijalitetima, priuštila poseban ugođaj i doprinijela promociji Turske kulture i kuhinje u Perastu” – navodi se u priopćenju OJU Muzeja.