Budva - Koncert kamernog ansambla u Modernoj galeriji

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 24. lipnja 2014. - 11:01
Autor: 

U Modernoj galeriji u Starom gradu Budva 24. lipnja (utorak) sa početkom u 20,30 sati bice održan koncert kamernog ansambla Vox2feel – duo. Projekat koncerata dua je realizovan u saradnji sa Ministarstvom kulture Crne Gore.

Vox2Feel – duo čine Bojana Pejanović-Kukić – sopran i Nedeljko Pejović – gitara.

Bojana Pejanović-Kukić je zavrsila nižu muzičku u Baru, a srednju u Kotoru kod prof. Mirele Šćasni. Muzičku Akademiju završava u Beogradu na Fakultetu Muzičkih umetnosti kod Radmile Smiljanić. Osvajač je prvih nagrada na brojnim republičkim, saveznim i medjunarodnim takmičenjima i održala solističke i kamerne koncerte u Crnog Gori, Srbiji, Austriji i Sloveniji. Do sada je igrala značajne ili glavne uloge u operama ''Sestra Andjelika” / Pergolesi, ''Figarova Ženidba'' /Mozart i “Orfej''/Gluck.
Bavi se i pedagoškim radom kao profesor solo-pjevanja u školama u Baru i Budvi. Naročito su zapaženi uspjesi njenih učenika na državnim i međunarodnim takmičenjima.

Nedeljko Pejović je nižu školu završio u Podgorici kod Miodraga Ćupića, dok je srednju završavao u Podgorici i Beogradu kod Srđana Tošića i Srđe Bulatovića. FMU u Beoogradu je završio kod Srđana Tošića. Pored interpretacije, gdje je ostvario velik broj koncerata, solo, kamerno, sa orkestrom drugo područje njegovog rada je kompozicija i transkripcija, a objavio je i više knjiga. Član je UKCG i bio je član ansambla za ranu muziku Royal Consort. Radi u muzičkoj školi u Podgorici i Budvi.

Program koncerta:

- Sv.G.F.Handel -''Joshua''
- Sv.J.S.Bach - ''Quia Respexcit'' iz “Magnificata''
- Don A.Vivaldi - ''Aria di Abra''
- Manuel de Falla-quatro cantos:
''El pan de Ronda''
''Dios mio,que solos se quedan los muertos!''
''Oracion de las madres'', ''Preludios''E.Moricone
''Tema de Amor'' iz filma ''Cinema Paradiso''
- R.Dupere - ''Adagio'', ''Cirque du Soleil'', predstava ''Saltimbanco'',
- G.Gershwin - ''Summertime''
- J.Kimura - ''Always with me'' iz animiranog filma Spirited away.