Cabares cabarei - Vrhunska monodrama Zijaha Sokolovića u Kotoru

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 06. travnja 2024. - 8:27
Autor: 

Monodrama Cabares cabarei,  u izvođenju Zijaha Sokolovića,  bit će izvedena na Velikoj sceni Kulturnog centra Kotor u ponedjeljak, 15.4.,  od 20 sati. Ta „životna komedija“ kako je Sokolović nazvao, za skoro 30 godina postprodukcijskog života imala je preko 2000 izvođenja.

Prodaja ulaznica po cijeni od 7  eura (za učenike, studente i umirovljenike 5 eura) bit će u kancelarijama Kulturnog centra 11.4.  i 12. 4. od 10 h do 12 h, kao i na  dan predstave na blagajni Centra od 18 h do 20 h.

„Zijah A. Sokolović u komediji „Kabare, Kabarei “, govori i igra sve moguće, majstorskom mimikom i potpunim vladanjem glasom vodi gledaoce od neukrotivog smijeha do ledene užasnosti, poigrava se osjećajima i mišljenjem publike do ivice izdržljivosti, dok igrajući prepliće dvije velike, za svakog značajne teme, ljubav i smrt. Njegove mimične, tjelesne i govorne varijacije i mimikrijske vragolije na temu institucije, kao što su država i brak, smiješno karikiranje morala, međusobnih bračnih odnosa, političke banalnosti, svakodnevnih nebuloza i opominjanje na njih, da ljudi žive danas a ne sjutra – izazivajući „salve smijeha, višekratne spontane aplauze, pronicanje u suštinu ideja i na kraju iskrene i sasvim zaslužene ovacije očarane publike”, koja je poslije izvođenja predstave razmišlja: „Kako je moguće tako dugo održati toliku glumačku koncetraciju i kondiciju…?”

Zijah je još jednom dokazao da “Glumac je…glumac…je glumac”, a život ništa više nego ’’Kabare, Kabarei’’.