“Čovjek koji ne zna da je jedrilica živo biće, neće nikad znati ni što je brod ni što je more”

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 23. travnja 2015. - 10:11
Autor: 

U Galeriji ljetnikovca Buća u Tivtu sinoć je otvorena izložba umjetničkih fotografija beogradske književnice Maše Rebić, pod nazivom „Regata u Tivtu“, čime je završen ciklus Mjesec fotografije.

“Ono o čemu postavka svjedoči je simbolika dugog procesa odrastanja, edukacije, sazrijevanja, sportskog obrazovanja, kulture i tradicije Mediterana. Na fotografijama se može vidjeti volja, želja, radost, razočarenje, strast, ozbiljnost i posvećenost sportu, ne zaboravim,o djelatnosti od posebnog javnog i društvenog interesa. Takođe, mogu se prepoznati početnici, kadeti, juniori, oba pola i olimpijski kandidati. Kako se postaje sportista u ovom zahtjevnom sportu, gdje osim klasične šeme “pobijediti sebe”, protivnika, vrijeme”, prusutni su i prirodni, nepredvidivi elementi - more, sunce, vjetar. Vještine kojima treba ovladati jedriličar ili jedriličarka, su zahtjevne i respektabilne. Mi kažemo: čovjek koji ne zna da je jedrilica živo biće, neće nikad znati ni što je brod ni što je more”, kazao je, otvarajući izložbu, član IO Jedriličarskog saveza Boris Pean.

Umjetnica Maša Rebić izrazila je zahvalnost svima koji su joj pomogli da realizira svoju prvu samostalnu izložbu, te da je ova izložba “produkt jedne ljubavi”.