Dodijeljene nagrade radionice kreativnog pisanja

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 20. studenog 2014. - 23:25
Autor: 

Na Međunarodni dan djeteta, onako kako to dolikuje dječjem duhu, uz vedra lica i dobre vibracije, himnom Festivala pozorišta za djecu, započela je večer dodjele nagrada polaznicima radionice kreativnog pisanja pod sloganom „Grad mog djetinjstva, grad iz moje mašte“ koju je vodio istaknuti dramski pisac za djecu i odrasle Uglješa Šajtinac.

Medijatorica večeri Jelena Đonović pozdravila je nazočne ističući da je „Kotor večeras zaista sretan grad jer je u potpunosti opravdao ovogodišnji moto dječjeg festivala – Kotor, grad budućnosti“.  Jelena Đonović je aktivni sudionik Kotorskog festivala pozorišta za djecu, voditeljica  zabavno – književne radionice „Čitaonica pod velikim drvetom“.  U ime Općine Kotor nazočnima se obratila sekretarka sekretarijata za kulturu, sport i društvene djelatnosti Tijana Čađenović.

Polaznici dramskog studija Kulturnog centra Luka Živorad Samardžić i Irina Vukadinović govorili su o Međunarodnom danu djeteta,  i skrenuli pažnju nazočnima na prava djeteta utvrdjena Konvencijom o pravima djeteta, prema kojoj djeca imaju pravo na sretno djetinjstvo, nesmetan razvoj, brigu , zaštitu i nediskriminaciju, a učenica Knightsbridge school  Jovana Đukić pročitala je dječja prava i na engleskom jeziku.

Tročlani žiri koji je odabrao dobitnike ovogodišnjih nagrada čine Uglješa Šajtinac, predsjednik žirija i članovi Jelena Đonović i Jasmina Bajo, viša bibliotekarka u Gradskoj biblioteci Kotor. Zbog nemogućnosti da osobno  nazoči dodjeli nagrada, Uglješa Šajtinac se putem maila obratio dobitnicama nagrada.

Dokaz da mašta može da nas odvede u jedan divan i nevin svijet upravo su literarni radovi djevojčica – dobitnica nagrade. Pišući o prirodi, suncokretu,poslavši divnu poruku svijetu oko sebe,  treću nagradu dobila je učenica VII. Razreda OŠ Njegoš  Ivana Lučev.  Treću nagradu ravnopravno je zaslužila i Jovana Knežević, učenica također VII.  razreda. Ivana Sjeran, učenica VII. razreda dobila je drugu nagradu žirija, a po odluci žirija prva nagrada radionice kreativnog pisanja pripala je Tari Vord, učenici VII.  razreda British International school – Arcadia academy iz Tivta. Sve djevojčice su na osobit način, igrom mašte i trenutačne inspiracije kroz svoje pero pretočile i svijetu poslale pozitivne poruke.

Nagrade su osigurali Regent hotel i Nightsbridge school international iz Tivta, a večer su glazbeno upotpunili članovi zbora Kulturnog centra „Good mood“ s voditeljicom prof.Đurđom Petrović Poljak.