Festival pisaca “So i more” u Budvi

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 27. ožujka 2019. - 10:04
Autor: 

U organizaciji Narodne biblioteke Budve tijekom vikenda, 29.3. i 30.3. bit će realiziran prvi Festival pisaca “So i more”,  koji će okupiti stvaraoce iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, a u glazbenom  programu nastupit će budvanski bendovi Refugee Jesus & Apostles i Marko & Jack Lupino. Svi programi će se odvijati u Starom gradu na Trgu palmi kod konobe Feral. Dvodnevni Festival “So i more” u petak, 29.3.,  u 18h  otvorit će predsjednik Savjeta JU Narodna biblioteka Budve dr.  Predrag Zenović. Nakon otvaranja Festivala u 18.10 h uslijedit će razgovor s piscem Aleksandrom Mrdakom (Crna Gora). Nakon Mrdaka, u 19.30 razgovarat će se s  Pietrom von Tillen iz Hrvatske, a u 21h s  Jelenom Ćuslović iz Srbije. Nakon razgovora i predstavljanja autora nastupit će budvanski bend Refugee Jesus & Apostles.

Drugog dana Festivala, u subotu, 30.3.,  s  početkom u 18h na programu je okrugli stol s  temom "Internet i književnost" o kojoj će svoja gledišta iznijeti pisci: Pietra von Tillen, Senka Marić i Goran Stojičić. U 19.15h na programu Festivala je razgovor s  piscem Đorđem Gregovićem , a u 20h sa spisateljicom Senkom Marić (BiH). Predstavljanje pisaca završit će se  razgovorom  s Vladom Arsićem (Srbija) koji počinje u 21h. Završetak dvodnevnog Festivala pisaca “So i more” rezerviran je za glazbeni nastup budvanskog benda Marko & Jack Lupino.

Festival pisaca "So i more" je projekt nastao po ugledu na slične europske festivale manjeg formata. Prvi budvanski Festival pisaca će, na Trgu palmi u Starom gradu kod konobe Feral, tijekom dva dana ugostiti i predstaviti budvanskoj i široj  javnosti domaće i stvaraoce regionalne književne scene.