Gdje na terensku nastavu?

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 20. listopada 2014. - 9:15
Autor: 

Školski odbor hrvatske nastave u Crnoj Gori sastao se u petak, 17. listopada, u Osnovnoj školi „Drago Milović“ u Tivtu. Sastanak je počeo osvrtom na brojne nastavne i izvannastavne aktivnosti u prošloj školskoj godini koja je bila posebna jer je deseta te je kao takva svečano obilježena višednevnim programom.

Potom su razmatrane ideje za aktivnosti hrvatske nastave u tekućoj školskoj godini. Razgovaralo se mnogo o tome kako, kada i gdje u Hrvatskoj organizirati što ljepšu i što kvalitetniju terensku nastavu. Naime, polaznici nastave hrvatskoga jezika i kulture iz Kotora i Tivta svake školske godine za svoje zalaganje na nastavi, interes za gradivo i redovite dolaske bivaju nagrađeni učenjem na terenu Hrvatske. Školski odbor izrazio je spremnost pomoći da se i u ovoj školskoj godini organizira upoznavanje učenika s još jednim djelićem bogate prirodne i kulturne baštine Hrvatske.

Školski odbor hrvatske nastave u Crnoj Gori čine, abecednim redom: don Milidrag Janjić, Grgo Petrović, Ilija Janović, Ljerka Sindik, Marija Vučinović, Mirko Vičević, Nenad Zeničanin, Sanja Francesković, Svetlana Petković i Zvonimir Deković.