Gostujuća izložba Arheološkog muzeja Zadar u Kotoru

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 14. rujna 2021. - 10:06
Autor: 

Općinska  javna ustanova “Muzeji” Kotor najavljuje gostujuću izložbu Arheološkog muzeja iz Zadra “Ispričat ću ti priču”, koja će biti otvorena u Galeriji solidarnosti u četvrtak, 16. 9., u 19 sati.

“Izložbom će biti predstavljeno 136 arheoloških nalaza iz rimskih nekropola I i II vijeka, iz vremena imperatora Domicijana, koje čuva, istražuje i izlaže Arheološki muzej iz Zadra, a za ovu priliku javnost će vidjeti i reprezentativne predmete iz arheoloških zbirki Opštinske javne ustanove “Muzeji” Kotor”.

Autorica izložbe i postavke je Timka Alihodžić iz Zadra.

Katalog i dio legendi koje prate izložbu tiskani su na  Brajevom pismu, a dio postavke bit će dostupan i za taktilni doživljaj, kako bi postavka bila dostupnija slijepim i slabovidim posjetiocima. Izložba se priređuje na inicijativu OJU “Muzeji” Kotor, a plod je suradnje Zadra, Budve i Kotora. Organizatorica izložbe je mr. Mirjana Vukasović, menadžerica za programske politike i planiranje u OJU “Muzeji” Kotor. Izložbu će otvoriti Mladen Zagarčanin, direktor Uprave za zaštitu kulturnih dobara Crne Gore. Nakon Kotora, izložba će biti otvorena u Budvi 17. 10. 2021.