Gradski park kroz povijest

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 15. travnja 2015. - 9:44
Autor: 

Sinoć je u ljetnikovcu Buća u Tivtu otvorena izložba fotografija „Veliki gradski park kroz istoriju“ u realizaciji NVO „Evropski dom Tivat“ u okviru projekta odobrenog kroz Konkurs za financiranje projekata nevladinih organizacija Općine Tivat.

„Evropski dom Tivat osnovan je 2000. godine i već svoj prvi projekat 2001. godine posvetio je Velikom gradskom parku. U pitanju je bila izložba fotografija uz štampanje brošura, a projekat se zvao Veliki gradski park Tivat- zaboravljena ljepota. Tokom svih ovih petnaest godina uvijek smo se rado vraćali brizi o Gradskom parku, a naše projekte podržava Opština Tivat kao i večeras“, izjavila je predsjednica „Evropskog doma Tivat“ Mirjana Mišić Škanata.

Veliki gradski park u Tivtu od 1968. godine je zaštićeni objekat prirode, a konačno u januaru ove godine Odlukom Skupštine Opštine Tivat dobio je status spomenika prirode“.

 „Na nama ostaje i moramo biti svjesni činjenice da ljubav prema parku moramo prenositi i na mlađe naraštaje i nastojati im utkati tu ljubav, ništa veću ali ništa manju što su i naši preci, odnosno naši roditelji nama utkali“, rekao je, otvarajući izložbu, Petar Vujović, savjetnik predsjednika Općine za međunarodne odnose i ekonomski razvoj.

Pored brojnih posjetitelja, otvorenju izložbe je nazočio i veleposlanik Austrije u Crnoj Gori Johan Frojlih.