"Holiday World 2015."

Time to read
1 minute
Read so far

Subota, 21. veljače 2015. - 11:02
Autor: 

Na 24. međunarodnom sajmu turizma "Holiday World 2015.", u Pragu, jednom od najznačajnijih centralnoeuropskih sajmova turizma, koji se održava od 19. do. 22. veljače, svoju ponudu za predstojeću turističku sezonu, na zajedničkom štandu, predstavile su lokalne turističke organizacije općina Budva, Tivat, Kotor, Bar i Ulcinj. Pored lokalnih turističkih organizacija, svoju ponudu su predstavili i brojni turistički privrednici: HG "Montenegro stars", HG "Budvanska rivijera", HIT Montenegro - Hotel Maestral, hotel "Monte Casa Spa & Wellness", HTP Ulcinjska rivijera, apartmani "Eneida", apartmani "Llolla" i hotel "El Mar".


Drugog dana sajma, 20. veljače, održana je konferencija za češke medije i turoperatore. U ime Nacionalne turističke organizacije Crne Gore prisutnima se obratila Ljiljana Čukić, koja je predstavila aktualnu ponudu za predstojeću ljetnu turističku sezonu, planirane manifestacije, kulturne i zabavne sadržaje, ponudu za aktivan odmor i pozvala turiste iz Češke da svoj odmor provedu u Crnoj Gori.

Press konferenciji prisustvovali su češki mediji: Lidove novine, Prima - Receptar, Krasy Ceska, Press M, Czech Travel Press, Češka Asocijacija novinara za turizam, TTG, Evropa Press, Hano+Ihalo, Surfing, Vzng , Ringier Axel Springer i drugi.

Nakon press konferencije priređena je degustacija tradicionalnih crnogorskih proizvoda tijekom koje su novinari imali priliku da od predstavnika lokalnih turističkih organizacija i turističke privrede dobiju detaljnije informacije o novitetima i specifičnostima ponude.

Turističku ponudu Crne Gore u svojim programima nude sljedeći češki turoperatori i turističke agencije: Kovotour Plus, Cedok, Vitkovice Tours, Kompas Praha, MK Travel, MH Travel, Relax Adriatic, TimeTravel, Tip Travel, Viktorija Tours, 101 Zemek, itd. Češka niskobudžetna aviokompanija „Smart Wings“ najavila je da će ovog ljeta saobraćati sa Crnom Gorom, dva puta nedjeljno na relaciji Prag- Podgorica-Prag, svake srijede i subote, od 30. svibnja do 26. rujna.

Tijekom 2014. godine Crnu Goru je posjetilo preko 26.000 turista iz Češke koji su ostvarili približno 170.000 noćenja.

Na sajmu „Holiday World„ sudjeluje 700 izlagača iz 46 zemalja, a očekuje se više od 30.000 posjetitelja. Ujedno se održavaju i međunarodni sajam za gastronomiju “Top Gastro” i specijalizirani turistički sajam za golf “Golfshow”.