Izložba Dalibora Ševaljevića u Muzeju grada Perasta

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 05. studenog 2016. - 9:11
Autor: 

U Muzeju grada Perasta 9. 11. (srijeda),  s  početkom u 19 sati bit će otvorena izložba fotografija Dalibora Ševaljevića pod nazivom  „ Crnogorski pejzaž “ .

 „Dalibor Ševaljević je rođen 1982. u Kotoru iz. U martu 2006. pohađao mentorski kurs fotografije kod mr.  Lazara Pejovića i fotografa Duška Miljanića, koji je organizovan od strane Foto kino i video klub Podgorica. Iste godine jedan Daliborov rad je ušao u selekciju Prvog međunarodnog salona fotografije u Podgorici jun/jul 2006, a zatim je uslijedila izložba crnogorskog pejzaža na Ivanovim Koritima gdje je izlagao sa poznatim crnogorskim fotografima.Daliborova prva samostalna izložba bila je u rodnom gradu Tivtu 2007. godine. Izložba je bila tematskog tipa i prikazala je 16 fotografija iz kolekcije modnih fotografija nastalih 2006-2007. godine. Nakon toga je izlagao grupno u Crnoj Gori i po svijetu na raznim izložbama. 2015. je bio inicijator i organizator izložbe “Dokumentarna fotografije Crne Gore”, prva ovog tipa kod nas, u okviru Underhill Fest-a, na kojoj se predstavilo preko 20 crnogorskih fotografa. Na ovoj izložbi je izložio fotografije iz kolekcije "Benigni Virus".2016. Druga samostalna izložba fotografija u Porto Montenegru gdje je Dalibor izložio fotografije iz kolekcije "Montenegrin Landscapes".

Izložba je „ Crnogorski pejzaž“ je nastala  u periodu od 2011. do 2016. godine. Motiv za izložbu je bila sveprisutna ljepota crnogorske prirode, želja za povezivanjem i interakcijom s  prirodnim okruženjem. Dalibor želi na ovaj način da ukaže na ljepotu koja nas okružuje sa porukom da smo svi odgovorni na to koliko dugo ćemo uživati u njoj.

Izložbu će otvoriti Dušica Vugdelić.