Izložba „Gradu velikog osmijeha“ Tivtu u čast

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 09. studenog 2016. - 9:42
Autor: 

U organizaciji Dječjeg saveza Tivta, a u okviru Novembarskih dana, jučer je u foajeu Centra za kulturu otvorena izložba vajarskih radova pod nazivom „Gradu velikog osmijeha“.

Učenici OŠ „Drago Milović“, „Branko Brinić“, kao i SMŠ Mladost izložili su 25 vajarskih radova rađenih uglavnom od prirodnih materijala, a posjetitelji su imali priliku vidjeti i likovne radove polaznika likovne radionice koju vodi profesorica likovne umjetnosti Milica Krivokapić.

„Tivat je oduvijek imao vrsne umjetnike. Vjerujem da će se i među izloženim radovima iznjedriti neko novo umjetničko ime. Podržimo naše mlade stvaraoce u želji da afirmišu umjetnost, lični skulptorski i slikarski pečat koji, iako su djeca i mlada populacija, grade i profilišu na sebi svojstven način. Vama, draga djeco i mladi stvaraoci, želim da sačuvate dijete u sebi, jer, kako je rekao slavni Picasso - Svako dijete je umjetnik. Problem je ostati umjetnik nakon odrastanja“, istakla je, otvorivši izložbu, Dubravka Nikčević, sekretarka Sekretarijata za kulturu i društvene djelatnosti.

U glazbenom dijelu programa sudjelovali su Andrijana Slavović i Marko Kijac, učenici Muzičke škole u klasi nastavnice Mirele Mudreše, koji su oduševili izvedbama na gitari.