Izložba ISSA art studija u Muzeju i galeriji Tivat

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 25. srpnja 2022. - 8:44
Autor: 

Izložba ISSA art studija iz Beograda bit će otvorena u utorak, 26. 7.,  u Muzeju i galeriji Tivat,  s početkom u 20.30 h.

ISSA art studio je umjetnički brend koji su 2019. godine osnovale Isidora Mitrović i Ljubica Isaković. Dvije umjetnice su zajedničkim snagama odlučile  spojiti  svoj kreativni duh, znanje, iskustvo i strasti ka umjetnosti. Fokus studija je na očuvanju ručnog rada i nosive umjetnosti. Isidora i Ljubica svojim                                                                                 radovima žele  oživjeti  umjetnost, dati joj  novu ulogu. Na taj način je ubacuju u svakodnevnicu i život kroz svilene marame.

Isidora Mitrović rođena je u Beogradu 1991. godine. Od ranog djetinjstva gajila je ljubav ka umjetnosti i stvaranju. Završila je Srednju dizajnersku školu, a potom upisala Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu, modul dizajn tekstila. Nakon osnovnih studija završila je master na istom fakultetu. Njen završni master rad, predmet tapiserija, nagrađen je za najbolji master rad 2016. godine. Izlagala je na više samostalnih i grupnih izložbi.

Ljubica Isaković rođena je u Beogradu 1992. godine. Nakon završene Srednje turističke škole, Ljubica je shvatila da se želi   baviti  kreativnim umjetničkim i dizajnerskim radom. Upisala je Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu na kome je završila osnovne i master studije, modul dizajn tekstila. Pored kreiranja i rada u ISSA art studiju, Ljubica se bavi pedagoškim radom. Izlagala je na više grupnih izložbi u zemlji i inozemstvu.

Izložbu,  koja će biti postavljena u galerijskom prostoru u prizemlju svečano će otvoriti direktorica mr. Jelena Bošković,  dok će u glazbenom dijelu programa nastupiti duo Bruna Matijević (flauta) i Nevila Klakor (violina).