Izložba "Odlike lokalnog ribarstva" otvorena u Tivtu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 01. listopada 2020. - 8:58
Autor: 

Izložba “Odlike lokalnog ribarstva“, autora Igora Lazarevića, otvorena je sinoć ispred Muzeja i galerije Tivat, uz poštovanje mjera NKT-a.

„Večeras imamo jednu lokalnu priču. Inače, cilj Muzeja i galerije je da što više radi na promociji muzejske djelatnosti, tako da je naš etnolog Igor Lazarević osmislio i koncipirao izložbu sačinjenu od eksponata, koji se nalaze u fundusu muzeja i galerije i par eksponata, koji su pozajmljeni od naših sugrađana”, kazala je na otvaranju ravnateljica Muzeja i galerije Tivat Jelena Bošković, ističući da ovom izložbom počinje jesenji izlagački program.

Posjetiteljima se obratio i autor izložbe Igor Lazarević, izrazivši zahvalnost Graciji Aboviću i Zoranu Nikoliću, ljudima koji su mu pozajmili predmete za ovu izložbu. „Posebno zadovoljstvo imamo da prikažemo film Krsta Kika Tomičića, koji nam je ustupio Anton Gula Marković iz Foto kino kluba „Mladost“ -Donja Lastva, a i posebno bih zahvalio porodici Deković na interesantnim informacijama, kojima su pomogli ovu izložbu“, kazao je Lazarević.

Izložba se može pogledati svakog radnog dana od 8 do 20h, kao i subotom od 9 do 12h u prostorijama etnografske zbirke.