Izložba „Serafimski uzvišeno“ u Tivtu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 10. listopada 2018. - 11:09
Autor: 

 Muzej i galerija Tivat i Galatea Gallery priređuju izložbu slika akademske slikarice Danijele Drakulović Stamatović, pod nazivom „Serafimski uzvišeno”. Postavku u galerijskom prostoru Muzeja i galerije Tivat u petak, 12.10.2018. godine, u 20 sati otvorit će performansom autorica izložbe.

Prilikom otvaranja nastupit će Rezeda Valejeva, učenica trećeg razreda Srednje muzičke škole Tivat, odsjek flauta iz klase nastavnice Žane Lekić.

Danijela Drakulović Stamatović je rođena 25. rujna 1976. godine u Titogradu, Crna Gora. Završila je Fakultet likovnih umjetnosti na Cetinju 2002. godine u klasi profesora Dragana Karadžića. Član je ULUCG-a od 2006. godine. Njezina djela se nalaze u galerijama i privatnim kolekcijama u Crnoj Gori, Velikoj Britaniji, Italiji, Sloveniji, Švedskoj, Turskoj, Nizozemskoj, SAD, Bosni i Hercegovini, Srbiji i Hrvatskoj.

Samostalne izložbe:

2004. godina - Galerija „Personality” Podgorica

2004. godina - Galerija Instituta „Čigota” Zlatibor (Republika Srbija)

2014. godina - Klub kulture „Soba” Podgorica .

2014. godina - Galerija Hotela „Ramada” Podgorica

2015. godina - Galerija „Marko Krstov Gregović” Petrovac

2018. godina – Muzej i galerija Tivat

 

Sudionik je Cetinjskog bijenala 2002. godine s radom „Rekonstrukcija” na „Ljetni univerzitet” koji je vodio Arno Lebel Rožu iz Pariza, a radila je i na izradi mozaika zajedno s četiri kolege, koji je ugrađen u zgradu „Ruskog poslanstva” na Cetinju (danas Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore). Bila je predstavnik Crne Gore na Art Simpoziju „Kalpak festival” Istanbul - Sarkoy - Tekirdag, Turska 2018. godine.