Izložba slika Mirka Dragovića u Portu Montenegru

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 15. listopada 2016. - 9:42
Autor: 

Izložba slika pod nazivom Sjećanja akademskog slikara Mirka Dragovića, postavljena je u izložbenom prostoru Upravne zgrade Porta  Montenegra (u Domu Vojske).

Na slikama Dragović svojim prepoznatljivim koloritom i načinom slikanja izražava svoje najdublja osjećanja i sjećanja – kistom četkice, kroz apstrakcije, sažima maštovito i inspirativno djetinjstvo.

Dragović je diplomirao na Likovnoj akademiji u Trebinju 2004. godine, smjer Slikarstvo u klasi profesora Marka Musovića. Iste godine postao je član Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore.

Izlagao je na više kolektivnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Do sada je imao dvije samostalne izložbe. Prvu diplomsku je imao u Trebinju – galerijski prostor u sklopu ALU Trebinje, a drugu samostalnu izložbu u Švicarskoj, grad Neuchatel – galerija Belimage.

Mirko Dragović živi u Podgorici, gdje radi nešto više od deset godina kao likovni pedagog. Kao i svakog mjeseca, izložba će biti postavljena do 15. 11.

Upravna zgrada kompanije Adriatic Marinas prepoznata je kao mjesto izlaganja lokalnih i regionalnih autora, čije se izložbe smjenjuju svakog mjeseca tokom čitave godine. Do sada je u nekadašnjem Domu vojske izlagalo više od 30 autora.