Izložba slika Miroslava Šukovića u Tivtu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 25. srpnja 2019. - 9:37
Autor: 

Otvaranje izložbe slika Miroslava Šukovića upriličit će se  u prizemlju Muzeja i galerije Tivat u petak, 26. 7.  Miroslav Šuković je rođen 1977. godine u Bihaću. Živi i radi u Kolašinu i Podgorici. Član je udruženja likovnih umjetnika BiH. Sudionik je brojnih samostalnih i kolektivnih izložbi. Dobitnik je nagrade Cetinjskog likovnog salona „Trinaesti novembar“  2015. godine.

O njegovom radu povjesničarka  umjetnosti Marija Saičić je zapisala: “ Jednu stravičnu vrstu ljepote Šuković je naslikao snažnim pokretom kista, u jednom dahu, momentu nadahnuća, bez prethodne pripreme, odnosno skice. I upravo zato, nikada se ne zna šta će da iznjedri iz njegove duše u datom momentu, te nas ne čudi što u jednom trenutku čudovišni likovi odjednom poprimaju i životinjske oblike vodeći nas skroz do arhajskih, životinjskih slojeva duše. Njegove kompozicije izuzetne snage nisu puko slavljenje egzistencije, naprotiv, on pokušava konkretizovati nesnosnu duševnu bol koja razara modernog čovjeka i to uslijed razmišljanja o egzistenciji, efemernosti, međuljudskim odnosima, jednostavno-izopačenosti savremenog doba i društva…”

Izložbu će s početkom u 21 sat otvoriti povjesničarka  umjetnosti Marija Saičić, dok će posjetitelji  imati priliku pogledati izložbu  do 16.8.2019. godine.