Izložba slika Svetlane Dragojević u Tivtu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 14. srpnja 2016. - 9:33
Autor: 

Izložba slika pod nazivom  „Urbana utopija“, akademske slikarice  Svetlane Dragojević, bit će otvorena u subotu, 16. srpnja, u galeriji Pizana (rezidencijalni kompleks Ksenija), s početkom u 21h.

„Svetlana Dragojević stvara jednu imaginarnu mapu mjesta, koja joj se ukazuju i kojima suptilno i sigurno objašnjava svijet oko sebe. Te građevine nerijetko se naslanjaju jedna na drugu ili žive posve samostalno, privlače nas na različite načine. Pojam grada u svojoj punoći podrazumijeva susret s mnogim, često i nepredvidljivim ispoljavanjima; tako je i u ovim radovima. Postoji više ravni grada – više nivoa slike. Dok punoća kolorita uvjerljivo ukazuje na boje zastora nekog grada. Tako naviru cjeline, koje opet čine neke cjelovite oblike, u kojima se odigrava javni i tajni život učmale i zamišljene, lijene i razigrane, ljudske zajednice. A gdje je naše mjesto? Valjda, parafrazirajmo Siorana, negdje između bića i nebića, između dvije fikcije“, istakao je književnik Pavle Goranović.

Izložbu će otvoriti Ursula Rommerskirchen Hilbertz, ataše za kulturu  njemačkog Veleposlanstva u Podgorici.

Programom galerijske djelatnosti Pizana je u Portu Montenegru prepoznata kao svojevrsni art-punk koji kreativno aktivira nove umjetničke medije, nove ideje i standardi lokalne i regionalne scene. Tijekom trajanja “art sezone” ovo je mjesto okupljanja i kreativnih događanja u Crnoj Gori, od umjetnika do ljubitelja umjetnosti.