Izložba studenata za dizajn i multimediju u Portu Montenegru

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 23. rujna 2016. - 9:06
Autor: 

Izložba radova studenata prve i druge godine Fakulteta za dizajn i multimediju SveučilištaDonja Gorica, u organizaciji predavačice  Svetlane Dragojević, bit će otvorena u petak, 23. rujna, s početkom u 20h, u ekskluzivnom galerijskom prostoru galerije Pizana, u nautičkom naselju Porto Montenegro.

Postavku čine studentski radovi nastali u periodu ove studentske godine iz predmetnih zadataka Tehnika crtanja i slikanja, Ilustracije, Grafičkog dizajna, Tipografije, Modnog dizajna i Multimedije.

„Kao što je veliki Niče rekao “svaki umjetnik na početku je amater” tako i mi danas imamo priliku da pogledamo kreativni trud i rezultate ovih mladih ljudi, budućih umjetnika Crne Gore, studenata I i II godine Fakulteta za Dizajn i Multimediju, Univerziteta Donja Gorica. Smatram da je jedino takvim pristupom moguće ujediniti potencijal koji je neosporno prisutan među našim studentima i koji je ujedno i pravi put i ključ uspjeha“, istakao je doc. mr. Laze Tripkov.

„Studenti Modnog dizajna će se predstaviti radovima koji su nastali kao proizvod studijskog zadatka „Arhitektura“ i „Mala crna haljina“. Studenti su svoju inspiraciju našli u savremenoj arhitekturi i organskim oblicima. Istraživali su odnos prirode i prirodnih oblika u odnosu na one koje je stvorio čovjek i takav princip prenijeli na svoj rad.Studentski radovi iz predmeta Multimedije su produkt istraživanja kroz sklad audio-vizuelnih – muldimedijalnih elemenata, čijim su posredstvom autori kanalisali svoje ideje na temu „Ogledalo“, navela je art direktorica  galerije Pizana Ljiljana Milošević.

Izložbu će biti postavljena do 30. rujna, a svečano će je otvoriti studentica Grafičkog dizajna Milica Šaranović.