Jahting klub Porto Montenegro sponzorira jedriličarske timove na regati "Tisuću otoka"

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 29. siječnja 2015. - 11:28
Autor: 

Jahting klub Porto Montenegro sponzorirat će sudjelovanje  dva lokalna jedriličarska tima, odnosno dvije jedrilice, na prestižnoj offshore regati Tisuću otoka  (Thousand islands). Regata će se održati od 17. do 27. rujna, u organizaciji Jahting kluba Porto Montenegro i JK SCOR iz Rijeke. Svi timovi zainteresirani za sponzorstvo treba da do 15. veljače  pošalju prijavu na e-mail adresu: pmyc@portomontenegro.com.

Regata "Tisuću otoka" se jedri u dvije etape. Prva startuje u Rijeci i prolazi među više od 1.000 jadranskih otoka, pri čemu jedrilice moraju ostaviti s desne strane otoka Unije, Susak, Premudu, Dugi ostrvo, Kornat, Vis, Lastovo i Svetog Andriju, kako bi došle do Porta Montenegra, nakon 277 nautičkih milja. Druga etapa jedri se na istom pravcu u povratnom smjeru.

Svi ljubitelji jedrenja zasigurno se sjećaju impresivnog prošlogodišnjeg sudionika regate, 30-metarske Esimit Europa 2, jedne od najbržih i tehnološki najnaprednijih jedrilica na svijetu, koja postiže maksimalnu brzinu preko 38 čvorova.

I ove godine, kalendar regati u organizaciji Jahting kluba Porto Montenegro je dinamičan, i već sada se najavljuje 4. Match Race regata, koja će se održati od 27. do 29.ožujka na jedrilicama klase BLU26. Ova regata predstavlja dobru šansu za sve lokalne jedriličare da odmjere snagu s profesionalnim europskim timovima. Pored novčanih nagrada, pobjednički tim dobija i besplatno sudjelovanje  na Inter Club Match Race-u, (17.-19. april). Rok za prijavu je 13. ožujak.