Karadaglić i vrhunski umjetnici nastupaju večeras

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 04. kolovoza 2017. - 9:02
Autor: 

Zahvaljujući partnerstvu Međunarodnog festivala KotorArt i Luštice Bay-a, jedan od najperspektivnijih i najuglednijih gitarista na svijetu, crnogorski glazbenik  Miloš Karadaglić održat će koncert u kompleksu Luštica Bay, novom turističkom gradu u nastajanju nadomak Tivta.

Koncert „Miloš Invites“ se organizira u okviru šesnaestih KotorArt Don Brankovih dana muzike, a proslavljeni klasični gitarist će nastupiti s prijateljima, afirmiranim umjetnicima - sopranisticom PumezomMačikizom /Matshikiza i kvartetom „String Attached“ iz Beograda koga čine vodeći orkestarski glazbenici iz regije.  U zajedničkom programu predstavit će šarolik izbor glazbe, od najprefinjenijih gitarističkih komada do arija talijanske opere, Bitlsa i afričkih pjesama.

Na konferenciji za novinare u Luštica Bay-u, Karadaglić je izrazio veliko zadovoljstvo predstojećim nastupom u kompleksu Luštica Bay-u, tim prije što se gostovanjem na KotorArtu vraća nastupima nakon skoro jednogodišnje pauze uzrokovane povredom.

„Jedva čekam ovaj koncert i on je na neki način za mene kao novi početak. Volim scenu u Luštica Bay-u, ovdje poznaju moju srž i čine da se osjećam opušteno i sigurno. Ovo je ambijent koji volim. On se razvija bez težine prošlosti. Ovdje muzika sama od sebe teče. Kad se sjetim prošlogodišnjeg nastupa to je kao prelijepi san. I ove godine vrhunski umjetnici nastupaju. Velika mi je čast što je Pumeca ovdje sa nama, jer ona je velika zvijezda, fantastičan operski pjevač. I članovi kvarteta StringAttached zrače nekom novom energijom“, rekao je Karadaglić.

Umjetnički direktor Don Brankovih dana muzike, Ratimir Martinović objasnio je neophodnost da se događaji poput Karadaglićevog koncerta održavaju u ambijentima kakav je Luštica Bay.

“Ako nemamo kulturu, ako je ne ugrađujemo u ovakve ambijente, onda ćemo imati samo nizove zgrada ali ne i grad. Kultura je suštinski aspekt grada. Bez nje gradovi ne postoje. Zato je saradnja KotorArta i Luštica Bay-a važna. Mi smo na istoj misiji. Naši koncerti su monumenti ljepote, sklada, spoja, preplitanja vrhunske umjetnosti u ovom nestavarno lijepom ambijentu. Luštica Bay nije samo najveća investicija u Crnoj Gori, nego i jedan od najpažljivijih tretmana našeg prostora, onoga što nam je dato na čuvanje, a što ničim, osim sreće, nismo zaslužili“ – istakao je Ratimir Martinović.