Kazališna predstava "Mediterano"

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 29. srpnja 2014. - 10:33
Autor: 

U Atrijumu ljetnjikovca Buća u Tivtu, u srijedu 30. srpnja, u 21:30 sati odigrat će se kazališna predstava "Mediterano", po motivima filma "Mediterano", autorskog tandema Enco Monteleone (tekst) i Gabriele Salvatores (režija).

Režija: Erol Kadić

Dramatizacija: Dunja Petrović

Asistent redatelja: Slavka Nelević

Kostimi: Ivanka Krstović

Rješenje scene i izbor glazbe: Erol Kadić

Scenski pokret: Slavka Nelević

Dizajn svjetla: Radomir Stamenković

 

Uloge: Vlastimir Đuza Stojiljković, Mladen Nelević, Boro Stjepanović, Nenad Ćirić, Tanja Bošković, Julija Milačić, Goran Slavić, Stevan Radusinović, Slaviša Grubiša i Emir Ćatović.

Jedan rod, jedan narod – isti rod, isti narod“

Riječ redatelja:

Mediterano, kao pozorišni komad nudi vrhunski slalom na koji slobodno pristajemo, ne očekujući da ćemo vrtoglavo dodirnuti smeh i plač, a kroz obične slike koje svojom jednostavnošću i razoružavajućim humorom brišu opasnost od pretencioznog i napornog.

Miris mediterana i energija mora, suptilna erotska atmosvera začinjena zdravim humorom ( bez cinizma ) lepota razvijanja prijateljstva i bliskosti u gotovo antičkom okruženju, ali u savremenim okolnostima,... pruža nam harmoničnu kompoziciju koja od prve do poslednje scene slavi život i čoveka - prelepog i nagog u svojim htenjima i svojoj suštini, i gospodara i roba u doživljaju svoje sudbine i života kojim je darovan...

Na jednom nivou, kroz niz poetičnih, komičnih i simboličnih scena, junaci se kroz situacije okrivaju i doživljavaju lične promene, a na drugom, gledalac biva lukavo uvučen u relaksirajuću meditransku atmosferu u kojoj lako i bez pritiska, naizgled samoinicijativno promišlja smisao života i postojanja, da bi na kraju, s osmehom na licu i sam doživeo katarzu.

U slučaju kiše, predstava će se odigrati u Velikoj sali Centra za kulturu Tivat.