Kazališna predstava „Pogled s mosta“ u Tivtu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 10. veljače 2016. - 9:01
Autor: 

Kazališna predstava  „Pogled s mosta“, Gradskog pozorišta Podgorica, odigrat će se u Velikoj dvorani tivatskog Centra za kulturu 11. veljače, s početkom u 20 sati.

"Pogled s mosta"  tretira bolnu temu ekonomskih migracija iz vremena velike ekonomske krize u Americi 1929. godine, nazvane "velika depresija".

„Kao socijalistički intelektualac koji je pisao u vreme političkog sivila i poraza, Artur Miler je mogao da vrednuje tragediju američke radničke klase koja je na mnogo načina međusobono podeljena, bespomoćno neefikasna i nije u stanju da vidi izlaz. Miler je imao duboko razumevanje za svet čije je protivrečnosti, zabune i mogućnosti svedočio i vrednovao, ali u njemu je uočavao snage za ublažavanje i reparaciju. Ozbiljnost njegove socijalne vizije prepoznaje duboki smisao tragedije pojedinaca, koji predstavlja  građu njegovih drama. Generacije pisaca na koje je Miler uticao, počevši od „mladih gnevnih ljudi“ u Britaniji, do današnjih mladih autora koji eksplicitno pišu o ljudskom telu i telu politike, daju novi izraz ovom demokratskom posvećenju.  Pored reditelja Milana Karadžića, koji za ovaj komad potpisuje i izbor muzike, i dramaturga  Nebojše Bradića koji je realizovao idejno rješenje scenografije, autorski tim još čine kostimografkinja Dragica Laušević, koreografkinja Slavka Nelević koja radi i izbor muzike, lektorka Dubravka Drakić , korepetitorka Vjera Nikolić i prevod teksta Đorđe Krivokapić“.

Glumačku podjelu čine: Mladen Nelević, Boro Stjepanović, Ivana Mrvaljević, Emir Ćatović, Željko Caja Radunović i student i III. godine  Fakulteta dramskih umjetnosti u klasi Branislava Mićunovića- Marija Đurić i Vule Marković.