Kolovoz rezervirajte za Partibrejkers, Rundeka i Šerbedžiju

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 06. lipnja 2016. - 16:46
Autor: 

KotorArt Don Brankovi dani muzike, u suradnji s Internacionalnim ljetnjim kotorskim karnevalom i Coca-Colom, obogatit će karnevalsku atmosferu prvog tjedna kolovoza novim i starim hitovima legendarnih rok izvođača – Partibrejkersa i Darka Rundeka, koji će nastupiti na Coca-Cola Stage-u na Trgu od Oružja!

Legendarni beogradski rock/punk/postpunk sastav Partibrejkers spada u rijetke bendove koji su svojom umjetnošću zaista pokušavali da promijene svijet oko nas i učine ga boljim. Svoju priču su  odmah počeli pričati intenzivno, jasnim tekstovima, oštrim melodijama i iskrenim buntovničkim stavom, a njihove demo snimke, pjesme Hiljadu godina i Večeras postale su himne jugoslavenske omladine ’80-ih godina. Rok veterani, Partibrejkers, održat će koncert 2. kolovoza, gdje će publika, pored legendarnih hitova, imati prilike da čuje i njihov najnoviji album Sirotinjsko carstvo.

Darko Rundek, jedan od najpopularnijih glazbenika s teritorija bivše Jugoslavije, nakon preseljenja u Francusku, snimljena dva albuma s Cargo orkestrom i dvije zajedničke turneje, ispunio je svoj dugo željeni san o osnivanju trija. Legendarne pjesme Rundekove bogate karijere čine vrhunac svakog nastupa ovog ansambla, koji kombinira najbolje od balkanskog zvuka s europskim bluzom. Rundek Cargo Trio, uz lidera i gitaristu Darka Rundeka, čine violinistica Isabel i multiinstrumentalist Dušan Vranić, a nastupit će u Kotoru 4. kolovoza promovirajući najnoviji album Mostovi.

Kao dio suradnje KotorArt Don Brankovih dana muzike s Coca-Colom, u Kotoru će nastupiti i dva vrhunska profesionalca – slavni filmski i kazališni glumac, pjesnik i glazbenik Rade Šerbedžija i velemajstor na gitari Miroslav Tadić. Rade Šerbedžija, za koga se često kaže da je najbolji pjevač među glumcima i najbolji glumac među pjevačima, još uvijek je miljenik mnogih dama, bez obzira na godine. Svestrani i harizmatični umjetnik koji je svjetsku slavu stekao ulogama u brojnim holivudskim filmovima i pomenuti gitaristički virtuoz već godinama njeguju suradnju i upravo na svojim nastupima s puno strasti prenose vlastitu interpretaciju i emocije i odvode publiku na neočekivano putovanje. Ne daj se Ines, naziv je koncerta koji su omogućili Coca-Cola i Prva banka Crne Gore, a koji će se održati na Ljetnjoj sceni, 17. kolovoza.