Konferencija na temu “Festivali u doba krize”

Time to read
1 minute
Read so far

Subota, 01. kolovoza 2020. - 12:27
Autor: 

U utorak, 4. 8., na Pjaci od kina, s početkom u 20h, Festival KotorArt Don Brankovi dani muzike organizira  konferenciju na temu „Festivali u doba krize“.

 Sudionici konferencije su  i ravnatelji nekoliko festivala iz različitih gradova Crne Gore, kao i gospođa Dora Ruždjak Podloski, ravnateljica Dubrovačkih ljetnih igara. Na konferenciji će razgovarati i Ksenija Popović (Barski ljetopis, Bar), Ana Vukotić (Fiat, Podgorica), Ivan Radojičić (Festival uličnih svirača, Nikšić), Zoran Rakočević (Korifej, Kolašin). Domaćin i moderator ove konferencije bit će ravnatelj KotorArt Don Brankovih dana muzike, pijanist Ratimir Martinović, a ravnateljima će se pridružiti i nadležni iz Općine Kotor i Ministarstva kulture, gđa Dragica Milić, direktorka Direktorata za kulturno-umjetničko stvaralaštvo.

 Sudionici konferencije izložit će svoje gledište o temi i ovogodišnjim planovima, u odnosu na okolnosti epidemije nakon čega bi uslijedila debata na temu pozicije, utjecaja, značaja, mjesta i smisla festivala u kriznim vremenima. Debata podrazumijeva i promišljanje aktulnih i budućih formi, načina i sadržaja koji festivali komuniciraju sa svojom publikom, kao i definiranje novog, a i boljeg – normalnog, i u pogledu života festivala.   

 Konferencija će se održati na Pjaci od kina uz ograničen broj publike i novinara, dok će prijenos biti moguće pratiti uživo preko Facebook društvene mreže ili YouTube kanala Festivala.

 Festival KotorArt Don Brankovi dani muzike ove godine pokrenuo je serijal razgovora s relevantnim umjetnicima, intelektualcima, ravnateljima  festivala na temu utjecaja virusa korona na kulturni život, umjetnost, ali i festivale, kako u našoj zemlji, tako i u svijetu. Prvi razgovor je protekao s proslavljenim gitaristom Milošem Karadaglićem, dok će ovaj serijal kulminirati UNESCO-vom konferencijom koju festival planira da organizira na zimu, ili proljeće, u skladu sa situacijom.