KotorArt akademija

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 24. siječnja 2022. - 9:20
Autor: 

Međunarodni festival KotorArt na ljeto 2022. godine organizira KotorArt akademiju, čime nastavlja tradiciju majstorskih radionica, koje su činile značajan element programa i na samim počecima Festivala prije dvije decenije.

„Stvaranje prilika za usavršavanje i promociju mladih talentovnih muzičara, omogućavanje češćeg koncertnog nastupanja  i sticanje novih iskustava, predstavlja jedan od glavnih ciljeva KotorArta, kada se radi o mladim naraštajima muzičara. Kroz serijal KotorArt talenti, Festival promoviše mlade muzičare, a od ovog ljeta talentovani muzičari imaće prilike i da uče od vrhunskih muzičara na KotorArt akademiji“ – izjavili su iz PR službe KotorArt - a.

Četiri majstorske radionice -  za violinu, flautu, gitaru i klavir, realizirat će se u festivalskom periodu 2022. godine u Kotoru, u prostorijama Škole za osnovno i srednje muzičko obrazovanje Vida Matjan. Profesori ovogodišnje KotorArt akademije bit će renomirani umjetnici i pedagozi, violinist Stefan Milenković (24.7.- 26. 7.), flautist Janoš Balint (27.7.-29.7.), gitarist Petrit Čeku (2.8. - 4.8.) i pijanist Kemal Gekić  (9.8. -11.8.).

Nakon održanih radionica, izabrani studenti Akademije imat će priliku  nastupiti na koncertima na kojima će im se pridružiti i ovi renomirani umjetnici, u okviru ovogodišnjeg KotorArt - a. Također, za najbolje studente planirane su i novčane nagrade i dodatni koncertni angažmani.

Više informacija u vezi s profesorima KotorArt akademije i prijavom polaznika na neku od majstorskih radionica mogu se pronaći na internet stranici festivala www.kotorart.me.