KotorArt Don Brankovi dani muzike – najava programa

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 28. srpnja 2020. - 11:25
Autor: 

KotorArt Don Brankovi dani muzike zahvaljujući naporima umjetnika, organizacijskog tima kao i prijatelja, partnera i pokrovitelja Festivala, uz najstrožije poštovanje svih mjera NKT-a kao i Instituta za javno zdravlje Crne Gore, uspijevaju da održe kulturne događaje u Kotoru i time potvrde društvenu odgovornost kakva se očekuje od festivala državnog značaja.

Na programu Festivala za danas, 28. 7., s početkom u 21 sat,  publika na društvenoj mreži Facebook i na YouTube kanalu Festivala,  može odslušati tradicionalni koncert koji Festival realizira u suradnji s Muzičkom školom „Vida Matjan“ iz Kotora, na kojem se predstavljaju najbolji učenici škole.

U srijedu, 29. 7., Peraštane će buditi zvuci kola Bokeljske mornarice koji dopiru s barke, dok je istog dana za popodnevne sate u  Starom gradu Kotoru predviđeno glazbeno iznenađenje, kao dar optimističnijih tonova i dobre energije za stanovnike gradskog jezgra.

Za četvrtak, 30. 7., bio je predviđen koncert gudačkog kvarteta Allegria, koji se zbog povrede jednog od članova ansambla pomjera za četvrtak, 20. 8.

U subotu, 1.8.,  planiran je koncert  puhačkog trija kojeg čine Marija Đurđević Ilić (flauta), Petar Garić (klarinet) i Georgi Kalajdžijev (fagot). Ovaj koncert istaknutih puhača, članova Crnogorskog simfonijskog orkestra i profesora Muzičke akademije Cetinje, održat će se u crkvi Sv. Duha, s limitiranim brojem publike, koji je dozvoljen mjerama NKT-a, uz direktan prijenos na društvenoj mreži Facebook kao i preko YouTube kanala Festivala. 

Segment Pjaca od džeza je planiran za  nedjelju, 2. 8., u Kotoru na Pjaci od Kina, kada će nastupiti Baltazar Trio,  kojeg čine Stefan Pavićević (saksofon), Milivoje Pićurić (bas) i Blažo Tatar (bubnjevi). Ovaj podgorički sastav nastupa sa početkom u 22h. 

Pored ovih programa, KotorArt Don Brankovi dani muzike nastavljaju sa programima Luke umjetnosti, koji podrazumijevaju nastupe mladih glazbenika s terasa nekoliko kotorskih palata, kreirajući posebnu atmosferu Starog grada tijekom festivala, kao i jutarnje koncerte „Muzika Boke“ s barke, uz koje se zaljev već nekoliko jutara, s prvim zrakama sunca budio.