Emitiranje koncerta gudačkog kvarteta Allegria

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 19. kolovoza 2020. - 10:27
Autor: 

Koncert gudačkog kvarteta Allegria, koji čine članovi Crnogorskog simfonijskog orkestra violinistkinje Ana Rašović i Milena Rajković, violistkinja Ilijana Blagojević-Zvicer i violončelist Lazar Bubanja, u okviru festivala KotorArt Don Brankovi dani muzike, emitirat će se u petak, 21. 8.,  s početkom u 21.30 h, preko društvene mreže Facebook kao i preko YouTube kanala Festivala. Koncert je snimljen u crkvi sv. Duha u Kotoru, a kvartet je izveo Gudački kvartet u F-duru, op. 18, br. 1 Ludvig van Beethovena kao i Gudački kvartet u D-duru, br. 2 Aleksandra Borodina. 

Koncert je originalno bio planiran za ponedjeljak, 17. 8., s uživo prijenosom iz katedrale sv. Tripuna. Zbog tehničkih problema s internet konekcijom u Starom gradu u Kotoru, prijenos koncerta uživo nije bio u mogućnosti da se realizira te je nastup snimljen za kasnije emitiranje.

Gudački kvartet Allegria osnovan je 2015. godine. Na svom repertoaru kvartet njeguje djela klasične i suvremene glazbe, a oprobao se u izvođenju tradicionalne glazbe Balkana, podržanom i od strane Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava Crne Gore. Kvartet je nastupao na brojnim domaćim i međunarodnim scenama. U prethodnoj godini ansambl je imao turneju po Crnoj Gori, a 2016. godine nastupio i u Grčkoj. U planu je priprema prvog albuma, kao i brojnih tematskih koncerata.