KotorArt – među najpraćenijim društvenim mrežama u oblasti kulture

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 12. svibnja 2020. - 9:18
Autor: 

Proslavljajući Dan Europe, 9.5., KotorArt Don Brankovi dani muzike su kroz projekt Europe, Stay Strong zaokružili svoje intenzivne dvomjesečne online aktivnosti koje su sprovodili putem društvenih mreža.

„U ovom periodu realizovano je nekoliko ciklusa emitovanja kvalitetnog umjetničkog sadržaja kroz direktno prenošenje koncerata iz različitih dvorana Evrope i svijeta, kao i posebno osmišljene cjeline kao što su KotorArtovci biraju, KotorArt projekcije pa do posljednjeg projekta Europe, Stay Strong. Ovi programi su ponudili i muzičke preporuke osoblja angažovanog tokom Festivala kao i uživo projekcije dokumentarnih filmova, porudžbina KotorArta tokom proteklih godina, koji u fokusu imaju važne domaće istorijske i društvene teme. Projekat Europe, Stay Strong urađen je u saradnji sa austrijskom agencijom Metamedium, kroz koji je povezano gotovo pedest muzičara sa cijelog starog kontinenta, koji u slavu dana pobjede nad fašizmom u Drugom svjetskom ratu muzikom himne ujedinjene Evrope, Betovenove Ode radosti, ispisuju poruku važnosti jedinstva u ovim izazovnim vremenima za sve nas.  Facebook stranica festivala KotorArt je u prethodna dva mjeseca premašila brojku od 10.000 pratilaca. Aktivnosti Facebook stranice KotorArt, kao i objave u istom periodu, dospjeli su do preko 600.000 ljudi, čime se potvrdila pozicija jedne od najaktivnijih i najviše praćenih društvenih mreža u oblasti kulture u Crnoj Gori.U saradnji sa Ministarstvom kulture i Radio-televizijom Crne Gore, u okviru kampanje #živimokulturu emitovano je nekoliko koncerata snimljenih tokom prethodnih izdanja Festivala, na Drugom kanalu nacionalnog servisa. Među njima su bili koncerti pijaniste Nikolaja Luganskog,  violiniste Stefana Milenkovića i Crnogorskog simfonijskog orkestra, čeliste Young-Chung Cho sa Bohemijskim simfonijskim orkestrom, te koncerti Festivalskog orkestra KotorArta“ – stoji u priopćenju.  

U narednom periodu KotorArt će na svojim društvenim mrežama i dalje emitirati pojedine koncerte iz prethodnih godina, a uskoro će objaviti i reducirati program za predstojeće izdanje.