KotorArt - održan koncert studenata Muzičke akademije sa Cetinja

Time to read
1 minute
Read so far

Nedjelja, 19. srpnja 2020. - 12:08
Autor: 

Sinoć su studenti Muzičke Akademije sa Cetinja imali priliku  predstaviti se  na KotorArt Don Brankovim danima muzike. Festival je, zbog reduciranog  gledališta unutar same crkve Sv. Duha osigurao direktan prijenos na trgu ispred Kina, uz podršku prijatelja Festivala, kafića „Ombra“ kao i direktan prijenos putem YouTube kanala, tako da je ukupan broj publike bio veći od 500 ljudi.

Na koncertu su nastupali solisti kao i komorni ansambli. Trio za dvije violine i klavir Ludvig van Beethovena izvele su Aksa Muratović (violina), Teodora Ćalić (violina), Iva Ivanović (klavir) dok su kompoziciju „Sjećanje na Ludviga van Betovena“ kompozitora Pedra Tintorera izvele Milena Jaramaz (violina), Ksenija Lukić (viola), Andrijana Ramović (kontrabas) i Iva Drekalović (klavir). Kao solisti predstavili su se Viktor Huter (violina), Žunja Lipanović (flauta), Vasilije Vujadinović (klarinet), Seida Kučević (trombon), Filip Miladinović (gitara) i Uroš Sučić (truba).

 „Zahvaljujemo se svim profesorima i studentima na kvalitetnom koncertu, želji i spremnosti da u ovakvom vremenu istraju na svojim putevima umjetnosti. Akademiji želimo čestitati jubilej, 40 godina postojanja, i poželjeti puno uspjeha u daljem radu i kvalitetan razvoj na svim poljima. Na Festivalu očekujemo još jedan koncert, ovog puta sa profesorima Akademije. Festival je pružio svoj maksimum da se pobrine o bezbjednosti zdravlja učesnika, publike i radnog osoblja. Vršena je dezinfekcija prostora, kao i obuće i ruku prije ulaska u salu. Ovo je naša trenutna realnost, a mi, kao Festival, trudimo se najbolje reagovati u datim uslovima, brzo i efikasno odgovoriti svim izazovima. Publici veliko hvala za sinoćnu podršku mladim talentovanim umjetnicima“  – istakli su iz PR službe Festivala.

 Večeras, na Pjaci od Kina, Festival organizira  prvi koncert u nizu serijala koncerata u okviru Pjace od džeza. U 22 h nastupa jazz trio:  Šule Jovović (gitara), Sara Jovović (klavijature), Martin Đorđević (bubanj).