Kreativna radionica u Donjoj Lastvi

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 25. siječnja 2016. - 7:08
Autor: 

Od rujna 2015.  Kreativni centar Tivat  likovne programe realizira u Domu kulture u Donjoj Lastvi.

Nakon četiri godine uspješnog rada u prostoru galerije “Ankora” u centru Tivta i 10 kolektivnih izložbi polaznika/ca likovnih radionica,  djeca, mladi i odrasli likovne programe mogu pohađati u Donjoj Lastvi.

 

Naime, u okviru likovnih programa za djecu (7-12 god.) i odrasle u ponudi su i  Waldorf radionice za najmlađe (3-6 godina), gdje djeca kroz različite tehnike i programske metode otkrivaju svijet oko sebe, razvijaju svoje grafomotoričke vještine, jačaju koncentraciju i izgrađuju zdrav odnos prema ljudima oko sebe. Waldorf  radionice su koncipirane tako da djeca imaju slobodu izbora i mogucnost da se izraze kroz različite tehnike počev od crtanja i slikanja, preko vajanja, kolaža, kombiniranih tehnika do direktne upotrebe prirodnih materijala kao polazne osnove Waldorf pedagogije.

Dragocjenost ovih radionica jeste kazalište lutaka u kome voditeljica radionica kroz igru lutaka predstavlja po jednu bajku na svakoj radionici. Bajke su birane s dobrim prijevodima tako da djeca kroz riječi i pokrete lutaka, minimalistički urađenih, pretvaraju riječi u slike i na taj način razvijaju svoju imaginaciju, što je danas rijetkost jer su tržište preplavile igračke dovedene do savršenstva. Dalje kroz glazbu i različite igrokaze, djeca upotpunjavju svoje vrijeme na radionicama i samom slobodom izbora osvajaju prostor i vrijeme, koji su predviđeni za istu, a to je subota od 10 do 11:30 sati.

 

Voditeljica Waldorf radionica je Marina Pilastro Janković, a za više informacija i upis možete kontaktirati na:  032 670 620 ili 069 883 400.