Kvartet Allegria na KotorArt Don Brankovim danima muzike

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 16. kolovoza 2020. - 16:28
Autor: 

Na KotorArt Don Brankovim danima muzike, u ponedjeljak, 17. 8., u katedrali sv. Tripuna, s početkom u 21.30h, nastupit će gudački kvartet Allegria. Članovi kvarteta su renomirani glazbenici, članovi Crnogorskog simfonijskog orkestra: Ana Rašović, prva violina; Milena Rajković, druga violina;  Ilijana Blagojević Zvicer, viola i Lazar Bubanja, violončelo.

 Na zahtjev umjetnika, ovaj koncert će se održati bez prisustva publike u katedrali, ali uz direktan prijenos koncerta na Pjacu od Kina, u suradnji s restoranom Ombra, kao i preko društvene mreže Facebook i YouTube kanala Festivala.

 Gudački kvartet Allegria osnovan je 2015. godine. Na svom repertoaru kvartet njeguje djela klasične i suvremene glazbe, a oprobao se u izvođenju tradicionalne glazbe Balkana, podržanom i od strane Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava Crne Gore. Kvartet je nastupao na brojnim domaćim i međunarodnim scenama. U prethodnoj godini ansambl je imao turneju po Crnoj Gori, a 2016. godine nastupio i u Grčkoj. U planu je priprema prvog albuma, kao i brojnih tematskih koncerata.