„Mali princ“ dolazi na Kotorski festival pozorišta za djecu

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 20. lipnja 2016. - 9:33
Autor: 

Glavni program 24. izdanja Kotorskog festivala pozorišta za djecu obilježit će još jedna sjajna predstava koja nam dolazi iz Srbije. U utorak, 5. 7. 2016. festivalskoj publici će se u Kulturnom centru “Nikola Đurković” predstaviti Gradsko pozorište Teatar 91 iz Aleksinca, s predstavom “Mali princ”.

Redatelj predstave, Dragoslav Ranđelović, kaže o predstavi: “Svako od nas ima svoju zvijezdu. I jednog dana, kad za to dođe vrijeme, preseli se i nastavi da živi na svojoj zvijezdi. Zbog toga, kad noću gledamo nebo, i čini nam se da zvijezde trepere, to, u stvari, nama dragi šalju osmijehe i poljubce onima koji ih vole. Mali Princ je i sišao na Zemlju zbog toga da bi nam to rekao. I zbog toga stalno treba da mu se vraćamo. A mi, iz Teatra 91, koji smo stvorili ovu predstavu, imamo zadatak da vas na to podsjećamo.

P.S. A ako nekome rođeno dijete, Mala Princeza, odluči da živi daleko negdje u pustinji i svakodnevno avionom prelazi hiljade kilometara, zar to nije dovoljan razlog da se upravo njoj posveti ovaj rad?”

Scenografiju za predstavu “Mali princ” radili su Nenad Živadinović, Slovan Đikić, Dragan Gojković i Darko Nikolić, a kostime Dušan Stanković i Dragana Đurić. Za izradu slajdova zadužen je bio Bojan Vidanović, dok je glazbu birao umjetnički tajnik predstave Novica Prvulović. Za projekciju je zadužen Slovan Đikić, majstor svjetla je Dragan Gojković, a majstor tona Darko Nikolić.

Igraju: Bojan Cvetković, Srđan Stojadinović, Bojana Kostić, Tanja Mahmutović, Marko Krstić, Milja Marinković i Boban Todorović.

Uskoro vam otkrivamo još zanimljivih programa koji će ovog ljeta da pokrenu val  dječje kreativnosti u Kotoru – gradu iz bajke!