Mjuzikl “Monthy Pyton’s Spamalot” večeras

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 31. kolovoza 2016. - 10:08
Autor: 

Večeras na Ljetnoj pozornici u Tivtu u 21:00 sat, u okviru 11. Festivala mediteranskog teatra “ Purgatorije ” bit će izveden mjuzikl “Monthy Pyton’s Spamalot” u produkciji “Proscenium production” -  Beograd.

U  mjuziklu igraju: Nikola Kojo, Aleksandar Srećković, Gordan Kičić, Dejan Lutkić, Jelena Jovičić, Srđan Timarov i drugi…

„Mjuzikl obiluje tradicionalnim britanskim humorom i u prepoznatljivom pajtonovskom maniru izvrće realnost na komičan i sarkastičan način tako da svako ko odgleda “Spamalot” garantovano neće ostati ravnodušan. Humor je sofisticiran do te mjere da je prije početka predstave izrežirano i to da glas koji najavljuje početak, izgovori sljedeću rečenicu:“Podesite vaše mobilne telefone da zvone “willy-nilly”(“tutu-rutu”) kao i upozorenje publici sa razglasa koje kaže: “Budite svjesni činjenice da se na sceni nalaze teško naoružani vitezovi koji u svakom trenutku mogu da vas odvuku na scenu i napadnu” . Mjuzikl priča o legendarnoj potrazi kralja Artura za svetim gralom, gdje je kralj Artur prikazan kao veseo i luckast vladar,u svojoj pustolovini potpomognut od strane svog vjernog sluge Petsija i vitezovima okruglog stola, koje na tom putovanju pronalazi. Pitoreskna potraga kroz cijelo kraljevstvo je zapravo avantura sa mnoštvom urnebesnih dogodovština“.

Ovim mjuzikl je posljednji događaj koji se organizira u okviru festivala “Purgatorije 2016.”, u kojem će publika uživati nakon ceremonije dodjele nagrada.