Moć fotografije

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 03. travnja 2015. - 11:45
Autor: 

Sinoć su u Galeriji ljetnikovca Buća u Tivtu posjetitelji  bili u prilici da pogledaju prvu od tri izložbe fotografija ,,Okom Tivćana“.

Od motiva su zastupljeni: pejzaž, arhitektura, kompozicija i akt. Daleke 1957.godine u Tivtu je formirana foto sekcija, a prvi foto klub ,,Mladost“ osnovan je 1961. godine. Pojedini akteri i nositelji događanja, kao i razvoja ove likovne grane u Tivtu nazočni su i na ovoj izložbi: Anđelko Stjepčević, Krsto Kiko Tomičić, Roko Stjepčević i Anton Marković.

Momčilo Macanović svoj kreativni svijet dopunjuje fotografijom. Fotografijom se profesionalno bave: Mihael Miko Đuričić i Ivan Vojnić, dok je pojedinima to hobi. Radi se o kvalitetnoj i umjetnički vrijednoj izložbi.  Nazočne su pozdravili autorica izložbe Dušica Kovačević i jedan od autora Neven  Staničić.

„Ova postavka je, i to ovdje večeras treba primijetiti, samo jedna od mogućnosti tivatskih autora. Mislim da u najmanju ruku, možemo organizovati još jednu ovakvu izložbu sa fotografima iz Tivta koji večeras nisu zastupljeni u ovom izboru, što govori samo po sebi, da je vrijeme da mi u Centru za kulturu, a možda i šire ispred grada, počnemo razmišljati o jednoj foto-monografiji koju bi tivatski fotografi i tivatski autori, poklonili svome gradu." - rekao je Staničić.

Fotografije su izložili:

- Anđelko Stjepčević- iz ciklusa ,,Mlinovi Gornje Lastve"

- Krsto Kiko Tomičić- iz ciklusa : ,,Barke i mlinovi"

- Roko Stjepčević- iz ciklusa ,,Tragovi prošlosti"

- Anton Gula Marković-iz ciklusa ,,Refleksije"

- Momčilo Macanović-iz ciklusa ,Durmitor i Dragalj"

- Ivan Vojnić

- Mihael Miko Đuričić- iz ciklusa ,,Akt žene"

- Neven Staničić

- Miroslav Marušić