Monodrama “Kako postati žena kojoj se sve prašta” u Tivtu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 10. srpnja 2016. - 8:46
Autor: 

U nedjelju, 10.7.2016. godine, u okviru 11. Festivala mediteranskog teatra “ Purgatorije”, u Atriju ljetnikovca Buća u Tivtu bit će izvedena monodrama “Kako postati žena kojoj se sve prašta”, produkcije Mas code iz  Beograda, s početkom u 22 sata.

Predstava je rađena po tekstu Mirjane Ojdanić, a izvodi je Maja Šarenac. Monodrama Kako postati žena kojoj se sve prašta je satirična priča objavljena osamdesetih godina. Nedugo zatim igrala je tada mlada glumica Mira Perić kao monosatiru. Zemunski Festival monodrame i pantomime objavio ju je 2007. godine u knjizi Sami sa publikom s još pet monosatira. Satirični tekst ove monodrame nakon 30 godina i brojnih društvenih promjena i dalje je aktualan. U odnosu na raniju verziju autorica je izmijenila samo nazive ulica. 

Tekst je napisan kao predavanje, a Maja Šarenac savjetuje žene kako da iskoriste svoj mozak, tako da je ova interesantna priča poučna za sve dame, a sigurno će nasmijati i prisutne muškarce. Ono što izdvaja stand-up komediju od predstave je dinamika komunikacije s publikom, aktualnost i bliskost sadržaja pa će se svi posjetitelji sigurno odlično zabaviti.